Foto
Foto
Foto

Aan de vooravond van het WK cyclocross in Valkenburg.

1 februari 2018


Toen ik in 1984 als toeschouwer mijn eerste WK cyclocross bezocht op de “Witte Ruysheuvel” in Oss was ik enkele jaren daarvoor geslaagd als jurylid. Als jonge beginnende speaker vond ik het geweldig om naar de Zwitserse speaker te kunnen luisteren die in verschillende talen zijn verslag deed. Nu, zoveel jaar later, is een “jeugddroom” in vervulling gegaan en sta ik zelf aan de micro tijdens een WK. Niet helemaal van emoties verschoond want juist op de dag dat mijn vader begraven werd ontving ik de jurysamenstelling voor het WK in Valkenburg. Voor mij een hele eer! Ook om (voor de eerste keer) met mijn Vlaamse collega Niko De Muyter te mogen samenwerken. We hebben de afgelopen week regelmatig met elkaar contact gehad en willen er samen een echt “wielerfeest” van maken. Veel wielersupporters gaan er vanuit dat de toppers uit de Lage Landen voorin mee zullen strijden voor de overwinning. Door de regenval van de laatste weken en de verwachte weersomstandigheden zal het ongetwijfeld een loodzware titelstrijd worden. Veldritlegende Sven Nys sprak al over het mooiste parkoers van de laatste twintig jaar. Ik weet uit ervaring (de laatste jaren was ik steeds als microfonist actief in de Cauberg cyclocross) dat de organisatoren alles tot in de perfectie hebben voorbereid. Ik hoop er vele bekenden te mogen verwelkomen. Uit mijn dorp vertrek een bus met een veertigtal supporters naar Zuid-Limburg en ook mijn wielerminnende broers en neef (ex-deelnemer aan het WK in 2005) zullen er zijn. Het is overigens niet mijn debuut als microfonist tijdens een WK. In 2012 mocht ik in wielerprovincie Limburg tijdens het WK op de weg de starts van de tijdritten en de presentatie van de profs in Maastricht van commentaar voorzien. Nu ik door mijn wielerarchieven aan het bladeren ben zie ik dat dit ook het tiende WK cyclocross is waar ik aanwezig ben…

De link verwijst naar het radio-interview dat op woensdag 31 januari 2018 via de lokale omroep SIRIS is uitgezonden. Het interview is vanaf 14 minuten te beluisteren.

Lokaal radio-interview

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid