Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 19: TERUG IN DE TIJD MET MARCO PANTANI.

12 mei 2020


CORONA-BLOG 19: TERUG IN DE TIJD MET MARCO PANTANI

Na de overwinningen van onzen Mark (in de vorige eeuw een grote prijs in de Staatsloterij), onzen Bart (zijn eerste zege in het Belgische As), onzen Mies (bijna kampioen in het zijspan), onzen Har (“zijn” omroep Siris werd ooit genomineerd voor de titel lokale omroep van het jaar), Savié (diverse ritten in de Tour de Himmelfart in Denemarken), Yorick (net niet in de Grote Herfstprijs van Westerbeek) en Bruno (op de groene mat bij de F-jes) won ik zeven jaar geleden eindelijk ook eens een prijs. Ik was toen één van de drie prijswinnaars van een “verhalen” wedstrijd op de inmiddels verdwenen site www.wielertaal. De opdracht was een tekst te schrijven bij een foto van een bekende renner die je ontmoet had. Het werd deze tekst:

“Daags na de Tour in Boxmeer in het eerste jaar van deze eeuw. Als speaker mag ik één van mijn grote idolen uit de roemrijke wielersport in zijn landstaal interviewen. In de stromende regen vertelt Marco Pantani over zijn heldendaden op de flanken van de Alpencols. En dat hij “Il Elefantino” nog meer in petto heeft voor de komende wielerjaren. Enkele dagen later vind ik een foto in mijn brievenbus. Valentijnsdag 2004. Rimini, Italië. Een hartstilstand maakte een einde aan het wielerleven van Pantani. Dezelfde foto hangt in sepiakleuren op groot formaat in de hagelwitte gang van mijn appartement. Tussen de foto’s op canvas waarop andere Tourwinnaars als Lance Armstrong en Alberto Contador aan de micro over hun gedroomde wielertoekomst vertellen.” Bij de tekst hoorde de foto van fotograaf Tom Oosthoek waarin ik de betreurde Pantani interview. De voormalige Tour-en Girowinnaar was een kwartier te laat in het regenachtige Boxmeer. Bij aankomst moest er nog snel een valhelm geregeld worden. De Italiaanse wielerlegende zou achter Erik Dekker tweede worden. Een dag later was het wèl raak in de Stiphoutse profronde. De prijs van de verhalenwedstrijd was overigens het wielerboek “Heeft U een foto meneer?” 

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid