Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 83: DE EERSTE ZATERDAG VAN NOVEMBER…

10 november 2020


CORONA-BLOG 83: DE EERSTE ZATERDAG VAN NOVEMBER…

Toen ik zaterdagmiddag naar huis reed, na de eerste dag van het EK cyclocross in Rosmalen, kwam ik erachter dat op de eerste zaterdag van november bijna tien jaar lang ook de presentatie van de afsluitende prijsuitreiking van het Kempenklassement in mijn agenda vermeld stond. Tweemaal (vijf jaar geleden op dezelfde dag als het EK veldrijden in Huijbergen en drie jaar later bij datzelfde EK maar nu in Rosmalen) mocht ik in een hotelkamer van de gastvrije Tipmast in Bladel mijn jurytenue inruilen voor andere kledij. Zonder het Coronavirus zou dat dit jaar ook het geval zijn geweest. In het jubileumjaar (25e editie) van het BELISOL EINDHOVEN KEMPENKLASSEMENT hebben de wedstrijdorganisatoren in de Kempen (en voor het eerst ook daarbuiten) hun wielerrondes noodgedwongen van de kalender moeten halen. Het zou een heel speciaal jubileumklassement zijn geweest. Met niet alleen een uitbreiding van het aantal wedstrijden maar ook een apart klassement voor de jeugd en de diverse jongerencategorieën.
Deze maand is het tien jaar geleden dat ik positief reageerde op de vraag van het districtsbestuur en de districtsconsul om (na 2,5 jaar afwezigheid bij de koers) weer als speaker terug te keren in het jurykorps. Mijn collega Jan Peeters vroeg me toen ook of ik hem wilde opvolgen als microfonist bij de wedstrijden in het kader van het Kempenklassement. Het is voor mij een hele eer geweest om in zijn voetsporen te mogen treden! Enkele jaren geleden heeft Jan me ook gevraagd hem op te volgen als voorzitter van het (toen nog) BABY-DUMP KEMPENKLASSEMENT. Ook daar heb ik graag gevolg aan gegeven. De combinatie werk en drukke hobbywerkzaamheden dreigde wel eens roet in het eten te gooien, maar in dit jubileumjaar had ik ongetwijfeld ruim voldoende tijd gehad om deze functie uit te oefenen. Helaas heeft dat door de gedwongen afgelastingen geen vorm gekregen.
De gezellige prijsuitreikingen in de grote zaal van de Tipmast in Bladel werden altijd druk bezocht. Een strak draaiboek (Edwin Cruijssen krijgt hiervoor alle credits!) zorgde ervoor dat we ook nog tijd vonden om de uitgenodigde gastsprekers te interviewen. Vaak waren het dezelfde renners en rensters die de envelop in ontvangst mochten nemen. Maar ook zag je elk jaar weer andere gezichten om de populariteit van het klassement nog maar eens aan te geven.
Ik heb een keuze moeten maken uit de tientallen foto’s die er vanaf 2011 tijdens de prijsuitreiking door de hoffotografen Theo van Sambeek en Peter van Rooij zijn gemaakt. We gaan ervan uit dat we het jubileumjaar van het BELISOL EINDHOVEN-KEMPENKLASSEMENT in 2021 alsnog groots kunnen vieren als de pandemie achter de rug is…

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid