Foto
Foto
Foto

GESLAAGD VELDHOVENS WIELERWEEKEND MET OMLOOP DER KEMPEN.

6 juli 2021


GESLAAGD VELDHOVENS WIELERWEEKEND MET OMLOOP DER KEMPEN.

Eindelijk mocht ik mijn nieuwe schoeisel uit de schoenendoos halen voor de eerste wedstrijden in mijn regio! Na het beschilderen van mijn schoenen met fietsjes vertrok ik zaterdagmiddag naar Veldhoven voor de ZLM Omloop der Kempen Ladies. Na afloop van de ploegenvoorstelling op de kiosk van de Plaatse (het blijft vreemd om ook individuelen als ploeg voor te stellen) werd er onder een donkerblauwe lucht vertrokken voor de 120 kilometer lange klassieker in het kader van de Topcompetitie. Natuurlijk hebben we bij de start stil gestaan bij het overlijden van de Vlaamse veldrijdster Jolien Verschueren. Valpartijen door het gladde wegdek in de neerplenzende regen bleven jammer genoeg niet uit. Het was Maaike van der Duin die zich de snelste sprintster toonde. De organisatie is van plan om de wedstrijd volgend jaar op de internationale kalender te plaatsen waardoor de ZLM Omloop der Kempen Ladies nog meer uitstraling krijgt. Marvin Peters toonde zich de snelste in de afwachtingswedstrijd voor junioren.
Voor zover ik kan nagaan heb ik nooit eerder een “Kannibaal” als eerste over de eindstreep zien gaan in een klassieker. Dat was zondag wel het geval bij de 72e(!) Simac-Omloop der Kempen als eerste wedstrijd in het kader van de Schwalbe-Topcompetitie. Na de zege van Maaike van der Duin een dag eerder was het opnieuw een baanrenner in de persoon van Roy Eefting die in het oranje-zwarte clubshirt de overwinning behaalde. De nieuwelingen in de afwachtingswedstrijd op zondag had ik nog niet eerder in deze categorie zien fietsen in een wegwedstrijd. De Zeeuw Senna Remijn (de laatste weken in het buitenland voortreffelijk op dreef) won met opvallend gemak. De zestien vertrekkers in de Kempencupwedstrijd stonden wat deelnemers betreft in schril contrast met de jongerencategorieën waar wel veel vertrekkers waren. Teun van Poppel zegevierde bij de recreanten in een millimetersprint.
En Corona? Het voelde alsof er helemaal geen sprake van was (geweest). Zelf heb ik er fijntjes op gewezen dat de prijzen op het podium tijdens de huldiging niet persoonlijk uitgereikt konden worden en waren ook de interviews met deelnemers nog niet mogelijk door de 1,5 meter maatregel. Tien dagen geleden werd de vergunning om te organiseren pas officieel verleend. Maar dankzij de medewerking van diezelfde gemeente (met enthousiaste wethouders die het startsein gaven) en de grote groep vrijwilligers achter de organisatie was hiervan niets te merken.
Fototeksten (klik op de foto voor vergroting)

Foto 1: Na meer dan twee jaar afwezigheid terug in Veldhoven waar het weer naar wielrennen “ruikt.”

Foto 2: Op 1,5 meter afstand het gesprek met de nieuwe wethouder van Sport van de gemeente Veldhoven een enthousiaste Vivianne van Wieren.

Foto 3: Na de indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van de “Koningin van de Koppenberg” Jolien Verschueren.

Foto 4: Tijdens de teampresentatie van de 72e Simac Omloop der Kempen onze zuiderburen van Acrog-Tormans.

Foto 5: De “kannibaal” Roy Eefting sprint naar de overwinning bij de mannen.

Foto 6: Wethouder Vivianne van Wieren aan het woord bij de start van de ZLM Omloop der Kempen Ladies.

Foto 7: Bij de start van de elite en beloften op zondag.

Foto 8: De fotografen Jo Nederkoorn en Theo van Sambeek aan het werk.

Foto 9: Het podium bij de vrouwen op zaterdag met v.l.n.r. Marjolein van ’t Geloof, winnares Maaike van der Duin en Lieke Nooijen.

Foto 10: Het podium bij de mannen op zondag met v.l.n.r. Coen Vermeltfoort, winnaar Roy Eefting en Jules Hesters.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid