Foto
Foto
Foto

GEZELLIGE EINDPRIJSUITREIKING BELISOL EINDHOVEN KEMPENKLASSEMENT

8 november 2022


GEZELLIGE EINDPRIJSUITREIKING BELISOL EINDHOVEN KEMPENKLASSEMENT

Dinsdag 8 november 2022

Na twee jaar onderbreking kon het afgelopen wegseizoen eindelijk de jubileumeditie van het Belisol Eindhoven Kempenklassement verreden worden. Zaterdagavond vond de feestelijke Eindprijsuitreiking (traditioneel op de eerste zaterdag van november) plaats in de grote zaal van de Tipmast in Bladel. Bij binnenkomst kregen een honderdtal wielerliefhebbers een speciaal jubileumgebakje aangeboden van Femke van de Tipmast. De aanwezigen zagen de prijswinnaars hun prijzen in ontvangst nemen. Een groot aantal was echter niet aanwezig (soms afgemeld, maar meestal niet) wat uiteraard jammer was. Als presentator hebben we de aanwezige renners en rensters volop aan het woord gelaten over het voorbije wegseizoen en ook over hun ambities voor het nieuwe wielerjaar laten vertellen. Wat mij vooral opviel was het relatief grote aantal renners dat van team gaat verruilen. Samen met hoofdsponsor Dirk Bellemakers hebben we ook teruggekeken op de vijf jaar sponsoring van Belisol Eindhoven. De ex-prof was bijzonder blij dat we in het kader van het 25-jarig bestaan van het Kempenklassement de jongeren-en jeugdcategorieën ook hun eigen klassement konden laten verrijden. Hij had ook een primeur. Vanaf volgend jaar krijgt het klassement namelijk een nieuwe benaming: het Greeniuz-Belisol-Kempenklassement. Om ook het bedrijf dat zich richt op de verkoop van warmetepanelen te promoten.

 

Bijzonder gecharmeerd waren we ook van het dankwoord namens de renners door Coen Vermeltfoort aan het adres van al die vrijwilligers die bij organisatie van de koersen in het kader van het klassement betrokken. Tijdens de avond hebben we als bestuur van het Kempenklassement eveneens aandacht besteed aan het afscheid van bestuurslid Hans Kusters, die maar liefst 21 jaar deel heeft uitgemaakt van het bestuur. Hans, nogmaals dank voor jouw werk voor het klassement! Ontelbare uren werk heeft ook de secretaris/penningmeester Edwin Cruijssen in de voorbereiding gestoken. Dankzij zijn voorbereidende werk gingen de aanwezigen met een gratis jaarkalender en jaarboek mee naar huis. Samen met hem en bestuurslid Marcel Craninckx hebben we na afloop tijdens het opruimen van de spullen de succesvolle avond geëvalueerd.

Hoofdsponsor Dirk Bellemakers maakt bekend dat het overkoepelend klassement vanaf 2023 een nieuwe naam krijgt: het Greeniuz-Belisol-Kempenklassement.

(Foto: Peter van Rooij)

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid