Foto
Foto
Foto

NOSTALGISCHE TENTOONSTELLING WILLEM II-GAZELLE PROFPLOEG

2 oktober 2022


NOSTALGISCHE TENTOONSTELLING WILLEM II-GAZELLE PROFPLOEG.

2 oktober 2022

Door andere wielerverplichtingen konden we niet bij de opening van de expositie van de voormalige Willem II-Gazelle profploeg aanwezig zijn. Zaterdagmiddag hebben we met de drie oudste broers (en schoonzus) uit ons wielergezin de schade ingehaald. In het Valkerijmuseum in Valkenswaard heeft wielerfotograaf Theo van Sambeek een unieke tentoonstelling ingericht die iedere zestig plusser/wielerliefhebber gezien moet hebben. Er is ondermeer de fiets van Harm Ottenbros te zien waarop hij wereldkampioen is geworden. Verder honderden foto’s uit archieven en van verzamelaars. Daarnaast originele kleding, sigarenbandjes, hotelbonnen, benzinebonnen, vliegtickets, rekeningen van petjes en foto’s en nog veel meer. Theo, die ons een bijzonder interessante rondleiding gaf, krijgt van ons een geweldig compliment!
Samen met de broers haalden we ook herinneringen op aan die periode. Als tieners gingen we al kijken naar de Grote Willem II-Prijs in Valkenswaard. “Onzen” Har kon zich ook de overwinning van de Belg Georges Claes in 1971 nog herinneren. Enkele jaren geleden was hij nog onze chauffeur tijdens het EK in Alkmaar. “Onzen” Bart herinnerde zich vooral dat we als tieners na de koers zo hard mogelijk naar huis fietsten. Nadat we in de auto op weg naar huis honderduit bleven praten over het museumbezoek ben ik thuis toch eens gaan zoeken in mijn eigen (ongeordende) wielerarchief of ik zelf nog archiefmateriaal had waarop renners van Willem II-Gazelle te zien waren. Ik vond nog een plakboek met publiciteitsfoto’s, kauwgomplaatjes en foto’s uit Sport ’70 en programmaboekjes uit het begin van de jaren zeventig…
De tentoonstelling van Theo van Sambeek is nog tot en met vrijdag 15 oktober te bezoeken vanaf woensdag tot en met zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Het museum is te vinden in de Oranje Nassaustraat 8b. Een aanrader!
De fiets van wereldkampioen Harm Ottenbros.
(Foto: Theo van Sambeek)

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid