Foto
Foto
Foto

OP WEG NAAR EEN ONVOORSPELBAAR VELDRITSEIZOEN.

3 oktober 2020


OP WEG NAAR EEN ONVOORSPELBAAR VELDRITSEIZOEN

Na het wegvallen van het NCK en de Amstel Gold Race is mijn wegseizoen als speaker nog korter geworden dan ik al gedacht had. Dat houdt voor mij in dat ik na het korte intermezzo met het mountainbiken op Watersley (het NK) me kan gaan richten op het veldrijden. Tenminste als het Coronavirus ons deze veldritwinter met rust laat. Gisterenavond tijdens de teampresentatie van het Parkhotel Valkenburg-ZZPR.NL-Orange Babies Cycling Team heb ik het bewust niet gehad over de onzekerheden over het doorgang vinden van (inter)nationale veldritten. Het groeiend aantal besmettingen hangt als een zwaard van Damocles boven de cyclocrossen in ons land. Inmiddels zijn de afgelopen weken al een zestal nationale veldritten van de KNWU-kalender verdwenen. Toch proberen we het van de positieve kant te zien. Want, zonder publiek, wordt er toch nog op diverse plaatsen gefietst.
Volgende week zondag komt de jeugd voor de eerste keer dit seizoen in actie op de veldritfiets in de Jos van der Vleuten-cross op het clubparkoers van Buitenlust in Helmond. Voor mij een “thuiswedstrijd” als microfonist (mèt KNWU-mondkapje), waar per wielergezin maar één begeleider wordt toegelaten. Een week later staat voor mij een dubbel weekend op het programma met op zaterdag 17 oktober de Kleebergcross in Mechelen en op zondag de Agter de Bergcross in het Belgische Hechtel-Eksel. Doordat ons land oranje en rood “kleurt” bestaat de kans dat ik na mijn uitstapje bij onze zuiderburen in quarantaine moet door de strenge regelgeving. Ik heb het er graag voor over…
Op de eerste zondag van november ben ik gevraagd om de cyclocross van Heeswijk-Dinther van commentaar te voorzien. Op zaterdag 7 en zondag 8 november sta ik aan de micro als in Rosmalen gestreden wordt om de Europese veldrittitels. Ook hier zonder publiek. De districtsconsul heeft mij ook voor de laatste zaterdag van deze maand opgesteld voor de jaarlijkse Pietencross op het clubparkoers van TWC de Kempen in Dommelen.
In december hoop ik in actie te kunnen komen voor de GP Destil in Moergestel en de jeugdveldrit van Oploo op het motorcrosscircuit van Overloon. Op mijn voorlopige kalender staan vervolgens in januari nog de GP Groenendaal in Sint-Michielsgestel en het NK in Zaltbommel vermeld. We gaan er vanuit dat we dit veldritseizoen in februari weer in Hechtel-Eksel(B) kunnen afsluiten. Kortom, een “veelbelovende” cyclocrosskalender van hoop. Maar niet zonder vrees…
(De foto is gemaakt tijdens de GP van Brabant in Den Bosch in 2014 toen er nog toeschouwers achter de dranghekken mochten staan. Voor de huidige tijd een toepasselijk onderschrift: “van de regen in de drup”….)

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid