Foto
Foto
Foto

TRADITIONELE SEIZOENSOPENER IN OMLOOP VAN SCHIJNDEL

6 maart 2023


TRADITIONELE SEIZOENSOPENER IN OMLOOP VAN SCHIJNDEL

6 maart 2023
Het was zondag de achtste editie van de Omloop van Schijndel om de Grote Prijs Jozon die opnieuw als seizoensopener op een groot deelnemersveld mocht rekenen. In vergelijking met voorgaande uitgaven was het best aardig fietsweer op industrieterrein de Duin en de landelijke omgeving rond de Vlagheide. Eerder waren er afgelastingen door sneeuwval, COVID-19 en een flinke voorjaarsstorm, terwijl ook de editie waar de renners de warmte van het bedrijfspand van de hoofdsponsor na afloop opzochten in mijn geheugen gegrift staat. In alle drie de categorieën was het een kopgroep die de grote groep vóórbleef. Bij de nieuwelingen toonde Freek de Kok (ook winnaar van de leidersprijs) zich de snelste vóór eerstejaars Nick Koenis. De beide Drentse streekgenoten (en trainingsmakkers) Karst Hayma en Steijn Oosterveld reden bij de junioren rondenlang samen vooruit op weg naar de finishlijn. Daar toonde Karst (enkele dagen eerder nog samen met zijn ploeggenoten op Watersley voorgesteld) zich de snelste vóór zijn medevluchter.
In de slotfase van de elite en beloftenkoers sloot de West-Brabander Kevin Reuvers nog net aan bij de eerder ontsnapte Nick van der Meer en Meindert Weulink. De “Adelaar van de Achterdijk” (om collega Kees Maas te citeren) sprintte vervolgens naar zijn eerste overwinning van dit seizoen. Organisatorisch zat het zondag met de hulp van tientallen vrijwilligers binnen wielervereniging Schijndel weer prima in elkaar. Zoals we hier gewend zijn! Met ook de nodige ambities gericht op de toekomst van de wielerronde. Daarover vertelt voorzitter Antoine van Heertum meer in de bijdrage van de lokale omroep Meijerij.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid