Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 14: AFSCHEID VAN TWEE ZUSSEN.

6 mei 2020


CORONA-BLOG 14: AFSCHEID VAN TWEE ZUSSEN.

Vandaag is het een maand geleden dat mijn moeder op de respectabele leeftijd van 90 jaar, na een liefdevolle verzorging door het personeel, is overleden in woonzorgcentrum Sonnehove in Someren. Ik was er in beschermende kleding met mondkapje bij toen ons mam op die woensdagmiddag werd overgebracht naar het rouwcentrum. Sindsdien is haar appartement onaangeroerd gebleven omdat we door de strenge Corona-regels haar kamer niet kunnen leegruimen. In het kader van onze rouwverwerking is dat moeilijk te bevatten. Er lijkt begrijpelijk ook geen noodzaak te zijn om haar kamer leeg te halen voor mogelijk nieuwe bewoners. Op de foto uit de jaren dertig zitten mijn Tantje Marietje (wij noemden haar Tante Mietje) en ons mam gezusterlijk naast elkaar in de schoolbanken van de meisjesschool in Someren. We hebben dit voorjaar in een tijdsbestek van ruim vijf weken van de twee zussen uit de familie Sonnemans afscheid moeten nemen. De herinneringen blijven… Ook door middel van de foto’s.

In memoriam Mien van Horik-Sonnemans

Overigens is het vandaag ook precies een jaar geleden dat we in het crematorium in Heeze onder grote belangstelling afscheid namen van wielrenner Robbert de Greef uit Geldrop. Nog steeds word ik regelmatig aan de indrukwekkende afscheidsdienst herinnerd. Ook Robbert blijft in mijn herinnering.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid