Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 30: GEMIS KASTEELRONDE MILL

24 mei 2020


CORONA-BLOG 30: GEMIS KASTEELRONDE MILL

Bij het indienen van mijn “verlanglijstje” afgelopen winter bij de KNWU-districtsconsul (de samensteller van de jury voor de wedstrijden in Zuid Oost Nederland) had ik ook deze zondag doorgegeven. De elfde uitgave van de “Kasteelronde” van Mill zou namelijk vandaag verreden worden. Een wielerronde waar ik graag de micro hanteerde omdat ik me daar altijd welkom voelde. Een enthousiaste plaatselijke toerwielerclub die, in samenwerking met wielervereniging de Maaskant, vooral startgelegenheid bood aan de breedtesportcategorieën binnen de KNWU. De laatste jaren was daar de wedstrijd voor vrouwen bijgekomen, wat een gelukkige keus is geweest. De organisatie liep zonder het te weten ook al vooruit op de huidige 1,5 meter samenleving door de het juryverhoog van van Kessel Oliehandel te gebruiken. Daar is het mogelijk om de juryleden met een afstand van 1,5 meter hun werk te laten doen. Omdat de microfoon die ik vorig jaar gebruikte geen aan-en uitknop had was die afstand voor mij toen al vanzelfsprekend! We zullen de gastvrijheid van de organisatoren vandaag missen: vooral de gezelligheid bij het etentje in ‘t “Lagerhuis” en het buurten met de medewerkers na afloop.

Mijn eerste kennismaking met de wielerronde van Mill was in 1974 toen ik als 17-jarige tiener vijftig kilometer op mijn gewone fiets (zonder versnellingen) aflegde om het Nationale kampioenschap voor aspiranten, nieuwelingen en veteranen te bezoeken. In de periode van 1966 tot 1976 werd er jaarlijks gekoerst in het “kastelendorp”. Op de erelijst vinden we ook de gebroeders Jan, Piet en Fons van Katwijk terug en hun plaatsgenoot Matje Gerrits die de eerste editie won. Piet is overigens nog lange tijd inwoner van Mill geweest, waarvoor in die tijd zelfs een supportersclub werd opgericht. Ook herinner ik me nog de namen van andere coureurs uit het dorp zoals de betreurde Jan van Boxtel, de talentvolle Han van Loon en Pedro Klomp. Ook Olympia’s Tour streek tweemaal neer in Mill. De laatste keer was dat in 1985. Lange tijd bleef het stil op organisatorisch gebied totdat de plaatselijke toerclub in 2010 de huidige “Kasteelronde” introduceerde. Hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer terug…

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid