Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 70: EEN DAG VELDRIJDEN BIJ ONZE ZUIDERBUREN IN HECHTEL-EKSEL.

19 oktober 2020


CORONA-BLOG 70: EEN DAG VELDRIJDEN BIJ ONZE ZUIDERBUREN IN HECHTEL-EKSEL.

De (organisatie)familie Toelen zat vrijdagavond vol spanning vóór de beeldbuis om de persconferentie van de Belgische regering te volgen over de aangescherpte Coronamaatregelen. Daar werd (in tegenstelling tot onze premier een paar dagen eerder) niet gesproken over de afgelasting van evenementen. Nu ook de Ronde van Vlaanderen doorgang kon vinden was dat natuurlijk eveneens voor het tweedaagse veldritevenement de Agter de Bergcross in Hechtel-Eksel het geval. Zaterdag nam voor de jeugdveldrit mijn collega Gunther Blockx de honneurs waar. Omdat ik normaal gesproken zaterdag met collega Laurens van de Klundert de Kleebergcross in Mechelen van commentaar voorzien zou hebben. Een hard gelag voor mijn organiserende landgenoten dat zij niet mochten organiseren, in de wetenschap dat de dorpen Mechelen en Hechtel-Eksel hemelsbreed maar zo’n zestig kilometer van elkaar liggen.
Zondagmorgen arriveerde ik bij onze gastvrije zuiderburen in Belgisch Limburg waar ik als speaker fungeerde voor maar liefst negen verschillende wedstrijden. Alles georganiseerd onder strenge Coronaprotocollen met een zeer gedisciplineerd publiek (een beperkt aantal begeleiders per renner). Voor mij betekende dat ook voor het eerst dat ik zo’n tien uur lang met een mondkapje op gepresenteerd heb. Een vreemde gewaarwording. Dankzij het voortreffelijke geluid van Peters Geluidtechniek Nederland was ik wel goed verstaanbaar. Een groot gedeelte van de dag was er ook politie aanwezig om de regels te controleren. Ook via de sociale media heb ik louter positieve reacties gelezen aan het adres van de organisatie. Ik sluit me hier uiteraard bij aan! Een “taart op de taart” was ook het podium bij de beloften waar twee renners van de VDB Cycling Team op het podium stonden namens de hoofdsponsor van de tweedaagse Garage Special in Wechelderzande.
In voorgaande jaren stond ik in het voorjaar steeds op de dag van “De Ronde” aan de micro tijdens de wielerronde in Oploo. Ook daar liet ik het publiek niet weten welke naam bij de winnaar van het Vlaamse wielermonument hoorde. Met dank aan mijn Vlaamse crossvrienden kon ik het beperkte aantal toeschouwers gisterenmiddag laten weten dat twee toppers uit het internationale veldrijden bezig waren om de finale van De Ronde te “kleuren”: een Nederlander en een Belg! De TV-beelden van de “Hoogmis van het Vlaamse wielrennen” heb ik vervolgens thuis (maar liefst negen uur lang) bekeken… Het was gisteren voorlopig (?) voor mij de laatste wedstrijd als microfonist. Hopelijk kunnen de veldritten deze winter nog georganiseerd worden. De pijn wordt deze week nog enigszins verzacht door de uitzendingen van de Giro en Vuelta…

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid