Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 72- VANDAAG HELAAS GEEN NACHT.

20 oktober 2020


CORONA-BLOG 72- VANDAAG HELAAS GEEN NACHT.

Het is vandaag 20 oktober en in “normale” omstandigheden de dag dat ik als speaker aanwezig zou zijn geweest bij de “Kiremko-Nacht van Woerden.” Een unieke formule in het internationale veldrijden met de charme van een “kermiskoers” voor veldrijders. Met jaarlijks duizenden toeschouwers en een geweldige sfeer aan de vooravond van de Koeienmarkt. Toen dit voorjaar de strenge Coronamaatregelen bekend werden gemaakt kon de organisatie niet anders dan de “Nacht” annuleren. Het unieke karakter van de cyclocross kon nu onmogelijk gewaarborgd blijven.
Negentien jaar lang hanteerde Arjan van der Horst de voorzittershamer die hij vandaag overhandigde aan de nieuwe voorzitter (en ex-ondernemer) Marien Groenendijk. Die hoopt dat de “Nacht” volgend jaar weer georganiseerd kan worden. Arjan benaderde mij in 2011 toen ik, na enkele jaren afwezigheid, weer mijn wielerpassie kon beoefenen. Als opvolger van mijn collega Jan Peeters. Ik kende de Woerdense wielerpromotor nog uit de tijd dat hij betrokken was bij het Jagersveld-cyclocrossteam en zijn fietsende kinderen begeleidde. Hij was ook de man die de Koppelcross introduceerde waar jeugdrennertjes aan bekende veldrijders gekoppeld werden. Ook daarvoor was het een grote drukte op het Exercitieveld. Vorig jaar stond de tot dusver laatste Nederlandse gele truidrager uit de Tour Mike Teunissen (ex-Jagersveld) nog aan het vertrek van de koppelcross.
Vandaag zou het de 20e editie geweest zijn. Voor mij de tiende uitgave. In die periode heb ik vaak Lars van der Haar (won vijfmaal in eigen regio) en Helen Wyman op het podium mogen verwelkomen. In de periode dat ik nog in het onderwijs werkzaam was kwam het door de verschuivingen van de herfstvakantie regelmatig voor dat ik, na mijn bezoek aan de VIP-tent, diep in de nacht thuis kwam uit Woerden en ’s morgens toch weer “fris en fruitig” vóór de klas stond…

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid