Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 73: WILCO “UOMO DELLA CANTINA” VINCITORE DEL GIRO D’ITALIA?

23 oktober 2020


CORONA-BLOG 73: WILCO “UOMO DELLA CANTINA” VINCITORE DEL GIRO D’ITALIA?

Vandaag en morgen wordt de Giro d’Italia afgesloten met twee cruciale etappes. De bergrit van vandaag met de beklimmingen op weg naar Sestrière als scherprechter en morgen de finalerit tegen het uurwerk op weg naar de piazza Duomo in Milaan. Klassementsaanvoerder Wilco Kelderman voelt in zijn roze leiderstrui de hete adem in de nek van de renners die direct achter hem in het klassement staan. We kunnen dit weekend ongetwijfeld het nodige vuurwerk verwachten in de Giro. Waarvan velen vooraf, door het groeiend aantal COVID-19 besmettingen, niet verwacht hadden dat het peloton het einde van de etappekoers zou halen. Wilco Kelderman heeft als prof heel veel pech en de nodige blessures gekend. Daarom zou het een prestatie van formaat zijn als hij de tweede Nederlandse Girowinnaar uit de wielerhistorie zou kunnen worden. De tot dusver laatste Nederlandse Girowinnaar Tom Dumoulin zou het ook een geweldige prestatie vinden als zijn vroegere ploeggenoot de Giro zou winnen: “We wonen tien kilometer van elkaar af, dus het zou wel heel bijzonder zijn als er binnen tien kilometer twee Girowinnaars wonen.”

Ik heb Wilco tijdens huldigingen niet zo heel vaak aan de micro gehad omdat hij geen echte veelwinnaar is. Zijn eerste criteriumzege boekte hij als tweedejaars nieuweling in 2007 toen hij, in mijn regio, in de “Grote Bavariaronde van Lieshout” de betreurde Robbert de Greef in de sprint klopte. Zijn laatste overwinning dateert alweer van vier jaar geleden in de “Mijl van Mares” in Maarheeze. Wilco zal ongetwijfeld met zijn schoonvader wel eens gesproken hebben over diens wielerverleden. Die won namelijk in mijn geboortedorp Lierop in het begin van de jaren tachtig bij de junioren de Dr Pepper Race. Gelet op de kleine tijdsverschillen in de top van het klassement wordt de nodige spanning verwacht. Het wordt hoe dan ook een gedenkwaardig wielerweekend!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid