Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 76: BOELS-DOLMANS. EEN TIJD VAN KOMEN EN GAAN…

28 oktober 2020


CORONA-BLOG 76: BOELS-DOLMANS. EEN TIJD VAN KOMEN EN GAAN…

WOENSDAG 28 OKTOBER 2020

Met Pierre Boels hadden we enkele jaren geleden een interessant gesprek, in afwachting van een huldiging op het podium, over de betekenis van taal in de wielersport. De directeur van het internationaal vermaarde verhuurbedrijf uit Sittard was gecharmeerd van zijn provinciegenoot die regelmatig aanschoof bij praatprogramma’s op TV en de taal in al haar facetten aan bod liet komen. Gaandeweg het gesprek kwam ik erachter dat het om mijn vroegere klasgenoot Wim Daniëls ging die toch echt uit het Brabantse Aarle-Rixtel komt. De vader van Pierre, Pierre senior, was in de jaren zeventig gestart met het verhuren van spullen voor de bouw. Hij raakte, als naamgever van de amateurploeg Boels-Lemmens en als clubsponsor van de legendarische Geleense wielerclub de Ster, al snel betrokken bij sponsoring in de wielersport. Het bedrijf zou, ook door diverse overnames, tot één van de grootste verhuurbedrijven in Europa uitgroeien.
Negen jaar geleden verscheen de naam Boels weer, toen nog eerder bescheiden, op het shirt als co-sponsor van de vrouwenploeg van Dolmans Landscaping. Een jaar later waren de rollen omgekeerd en sindsdien fungeerde Boels Rental als hoofdsponsor van één van de meest succesvolle wielerploegen uit de historie van het vrouwenwielrennen. Zij hebben acht jaar lang een belangrijke rol vertolkt in het professionaliseren van het vrouwenwielrennen. Met wereldkampioenen als Lizzy Deignan, Amalie Dideriksen, Chantal Blaak en Anna van der Breggen in hun midden. Maar ook met de trouwe sponsoring van het andere Limburgs bedrijf Dolmans Landscaping dat zelfs elf jaar actief is geweest als ploegsponsor.
Ik heb in de loop der jaren bijna alle rensters van het team wel eens voor de micro gehad. Vooral in de meerdaagse Boels Ladies Tour, maar ook in bijvoorbeeld de helaas van de kalender verdwenen Boels Hill Classic. Na acht jaar komt er ook een einde aan het sponsoren van de Women’s World Tour-etappewedstrijd de Holland Ladies Tour en zijn de organisatoren naarstig op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Hopelijk slaagt deze zoektocht! Het voortbestaan van de vrouwenploeg is in ieder geval met de komst van de nieuwe hoofdsponsor SD Workx voor de komende jaren verzekerd. Boels Rental en Dolmans Landscaping: bedankt voor jullie jarenlange promotie van het internationale vrouwenwielrennen!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid