Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 78: WIE WEET WINT WOUT WEL…

1 november 2020


CORONA-BLOG 78: WIE WEET WINT WOUT WEL…

ZONDAG 1 NOVEMBER 2020

De Alto de l’Angliru. De mythische col die vanmiddag het sluitstuk vormt van dit bergachtige wielerweekend in de Vuelta. Het “Beest van Asturias” waar mijn clubgenoot Wout Poels heel goede herinneringen aan heeft. Negen jaar geleden kwam hij als tweede binnen achter ritwinnaar Juan José Cobo die vanwege afwijkende waarden in zijn bloedpaspoort vorig jaar zijn ritzege alsnog nog moest inleveren. In 2017 vervulde de Limburger een hoofdrol tijdens deze beklimming door alleen Alberto Contador vóór te laten gaan. Wout heeft in zijn wielerloopbaan bij de profs de nodige tegenslag gehad. Maar steeds vocht hij zich terug. Ook in de Tour van dit jaar bleef hij niet van lichamelijk malheur bespaard. In de Vuelta kruipt hij gestaag naar de top van het klassement. De steile beklimmingen van de bergritten dit weekend zijn het favoriete werkterrein van de man uit het Noord-Limburgse Blitterswijck. Vooral de binnenbochten kunnen voor hem niet steil genoeg zijn. Door zijn overstap van Team Ineos naar Bahrein-McLaren heeft hij eindelijk ook een vrije rol en zien we de “oude” Wout weer terug!
Wout genoot zijn jeugdopleiding bij wielerclub Buitenlust waar hij altijd lid van is gebleven. In de oudste jeugdcategorie begon hij met wielrennen. Als tweedejaars nieuweling met de eerste podiumplaatsen. In de Omloop van Sint-Geertruid van 2003 liet Wout al zien over uitstekende klimmersbenen te beschikken. Hij is een generatiegenoot van mijn neef(je) Savié die nog korte tijd met hem als belofte heeft gereden in de Fondasploeg. De voorloper van Vacansoleil waarbij hij in 2009 bij de profs debuteerde als jongste Nederlandse beroepsrenner van dat moment. In de begeleiding van Wout is een speciale rol weggelegd voor de in 2014 aan ALS overleden trainer Cor Vriens, die hem in zijn jeugdjaren begeleidde. De meeste andere foto’s komen van de Mijl van Mares en Daags na de Tour in Boxmeer waar ik Wout regelmatig aan de micro heb gehad. Het mag duidelijk zijn dat ik met meer dan normale belangstelling vanmiddag vóór de buis de verrichtingen van mijn persoonlijke favoriet volg!
UPDATE
Een geweldige strijd op de top van de Angliru door de toppers uit het klassement. Wout eindigde op de achtste plaats en is (met nog een week voor de boeg) gestegen naar de zesde plaats in het algemeen klassement.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid