Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 80: DAT GAAT NAAR ROSMALEN TOE…

5 november 2020


CORONA-BLOG 80: DAT GAAT NAAR ROSMALEN TOE…

DONDERDAG 5 NOVEMBER 2020

Meer dan twee uur onderweg om een verplichte Coronatest van enkele minuten te ondergaan hoort dit jaar voor het eerst (en hopelijk ook voor het laatst) bij mijn voorbereidingen voor een Europees kampioenschap cyclocross. Lange tijd zag het er naar uit dat er donkere wolken bleven hangen boven de GP van Brabant. Gelukkig heeft de Veiligheidsregio toestemming gegeven om de titelstrijd te laten doorgaan. Dankzij de lokale organisatoren en Libéma Profcycling staat het Autotron in Rosmalen komend weekend volop in het teken van de veldritsport. Twee jaar geleden was het (vooral) een geweldig wielerfeest door de duizenden toeschouwers, maar ook door de spannende kampioenschappen. De veldritfans die mijn collega Laurens van de Klundert en ik ongetwijfeld dit weekend heel erg zullen missen. Maar ook dat moeten we in deze barre Coronatijden respecteren. Zowel zaterdag als zondag zullen de wedstrijden voor de elite-vrouwen en elite-mannen live worden uitgezonden zodat U thuis het EK toch kunt volgen.
Het wordt voor mij de zesde keer dat ik de micro mag hanteren tijdens de GP van Brabant. Zeven jaar geleden werd ik door oud-renner Arie Slijters benaderd om tijdens de eerste editie van de Grote Prijs het wedstrijdverslag te verzorgen. In de beginjaren nog met veel plezier samen met collega en spraakwaterval Jannes Mulder. In de nabijheid van het Provinciehuis was de historische Pettelaarse Schans in Den Bosch twee jaar lang het strijdtoneel van de veldrijders. In het prille begin ook nog met een wedstrijd voor oud-renners. Mijn ultieme wielerdroom werd werkelijkheid toen ik “vol op de mond” gekust werd door een voormalige Olympische medaillewinnares. Door het succesvolle verloop van de eerste twee edities werd er toen al gehoopt op een mogelijke plaats in de kalender van de Wereldbeker. In 2016 werd er voor het eerst uitgeweken naar het terrein van het Autotron in Rosmalen toen Libéma Profcycling bij de organisatie betrokken werd. Ex-wereldkampioen en parkoersbouwer Richard Groenendaal heeft de afgelopen jaren het terrein volledig benut om er een aantrekkelijk parkoers van te maken. Drie jaar op rij was wereldkampioen Mathieu van der Poel de beste op het terrein van het Autotron. Door de verschuivingen op de wegkalender kan hij er dit jaar helaas niet bij zijn. Ik heb er ontzettend veel zin in om nog eens de microfoon te mogen hanteren. Hopelijk krijgt dat (als veldritfan) nog navolging in de komende maanden…

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid