Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 81: NOG ÉÉN DAG TE GAAN…

7 november 2020


CORONA-BLOG 81: NOG ÉÉN DAG TE GAAN…

ZATERDAG 7 NOVEMBER 2020

Terwijl er op deze zaterdag voor verschillende recreatiegebieden in onze provincie door natuurorganisaties, in verband met de extreme drukte, code rood afgegeven werd was er vandaag sprake van een “zalige rust” op de eerste dag van het EK veldrijden in Rosmalen. Die rust werd enigszins “verstoord” door het wedstrijdcommentaar van de beide speakers. En de passende muziek van het geluidsbedrijf Koopmans. Een strenge controle vanmorgen bij binnenkomst in het hoofdgebouw van het Autotron waar allereerst mijn temperatuur gemeten werd. Daarna heb ik op gepaste afstand (en regelmatig met mondkapje op) de voorbereidende juryvergadering bijgewoond. Een temperatuur die ongetwijfeld bij mij ook gestegen is door de prestaties van onze Nederlandse veldrijders. Met allereerst de beloning voor het sterke rijden in de afgelopen weken en vandaag voor wereldkampioen Ryan Kamp: de Europese kampioenstrui bij de beloften. Extra sneu dat mijn streekgenoten al snel met pech te kampen hadden.
Ook de wedstrijd bij de vrouwen “kleurde” oranje met maar liefst drie landgenoten op het podium: winnares Ceylin del Carmen Alvarado, zilver voor Annemarie Worst en het brons voor Lucinda Brand. Waar ik normaal gesproken in een hoekje op de podiumwagen mijn aankondigingen verzorg bij de huldigingen was dit keer een plaats onderaan de trap mijn werkterrein. Zowel mijn collega Laurens van de Klundert als ik presenteerden in de juryunit op dezelfde manier als bij andere wedstrijden waar een “Tv-coverage” plaats vindt. Ondanks het minieme aantal aanwezigen op het parkoers. Ik merkte dat ik na de beide wedstrijden mijn flesje water onaangeroerd had laten staan. Dat zal ook wel met mijn mondkapje te maken hebben.
Na afloop ben ik naar huis gereden en kon ik nog net de laatste kilometers van de (ook spannende) bergrit in de Vuelta volgen. En verrast werd door een telefoontje van mijn vroegere conciërge van de basisschool (waar ik veertig jaar gewerkt heb) die mij op TV in beeld gezien had. Heel knap omdat ik dacht dat ik me onherkenbaar vermomd had! Onder het genot van een ander drankje kijk ik vanavond in “Postelhove” terug op een geslaagde eerste dag van het EK. Op naar morgen!
(De foto’s zijn van mijn Zeeuwse collega Sjaco Westdorp en mijn vroegere plaatsgenoot Johan Manders).

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid