Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 89: HAREKIET HANGT FIETS AAN DE WILGEN.

20 november 2020


CORONA-BLOG 89: HAREKIET HANGT FIETS AAN DE WILGEN.

Als beginnend profwielrenner werd hij door Volkskrant-columnist Bert Wagendorp in het wielermagazine De Muur nog genoemd als toekomstig Tourwinnaar. Zover is het nooit gekomen bij Pieter Weening (39) die vandaag bekend maakte te stoppen met wielrennen. In dit Coronajaar kon hij bij zijn nieuwe werkgever Trek-Segafredo niet veel in actie komen. Naar nu blijkt is de Giro zijn laatste wedstrijd geweest als professioneel wielrenner. Door een bidon op het wegdek kwam de Fries ongelukkig ten val en moest een dag later de Italiaanse rittenkoers verlaten. Met een prachtige erelijst. Er zijn niet veel landgenoten die een Touretappe gewonnen hebben(in die legendarische millimeter sprint), twee etappes in de Giro, de roze leiderstrui gedragen hebben en eindwinnaar werden van de ronde van Polen Na bijna twintig jaar als beroepsrenner te hebben gefietst komt er nu een einde aan zijn wielerloopbaan.
Ik heb Pieter altijd graag op TV in actie gezien: met de grote molen klimmen en niet van afgeven weten! Een paar jaar geleden zat hij na afloop van “Daags na de Tour” aan de bar om nog een drankje te nemen voordat hij naar huis (in het Belgische Neerharen) reed. Ik heb met hem toen niet over wielrennen gesproken maar over zijn favoriete voetbalclub in zijn geboortedorp de Harkemase Boys. In de volksmond worden de inwoners van dit dorp Harekieten genoemd. Hij kon over zijn voetballende dorpsgenoten in lyrische bewoordingen vertellen. We wensen Pieter een mooie toekomst toe zonder de koers!
(De foto is gemaakt tijdens het Spektakel van Steenwijk in 2015.)

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid