Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 96: RESERVEREN IS MOGELIJK

13 december 2020


CORONA-BLOG 96: RESERVEREN IS MOGELIJK

Nu door de Coronaperikelen mijn microfoon voorlopig netjes opgeborgen blijft, zijn mijn dagen vooral gevuld met het onderzoek naar de wielerhistorie van de steden en dorpen in de Brabantse en Limburgse Peel. Na de bekendmaking van het verschijnen van de “Pedaalridders van de Peel” (eind volgend jaar) hebben we diverse enthousiaste reacties ontvangen. Met foto’s uit lang vervlogen tijden, vergeelde krantenartikelen, programmaboekjes, fotoplakboeken, bidprentjes en oude jaargangen “Wielerparade” en “Wielersport.” Ook in mijn eigen archief blijken nog veel artikelen te liggen die ik zelf ooit geschreven heb voor clubbladen, websites en rondekranten. Inmiddels is ook in grote lijnen de indeling gemaakt voor het 250 pagina’s tellende boek. Naast de wielergeschiedenis van meer dan dertig “Wielernesten” zijn er straks ook 265 geschreven “portretten” te vinden van (oud)wielrenners en wielrensters uit onze regio. Over de keuze welke steden en dorpen in de Peel thuishoren zijn we het nog niet helemaal eens. Ook daar kan nog verandering in komen.
Mijn broer en vormgever Bart heeft vorige week een aantal voorbeelden ontworpen voor de voorkant van het boek. Eén van die voorbeelden is hieronder te vinden. Op de cover zien we een baanrenner uit het begin van de vorige eeuw in de persoon van Toon van den Bogaerd, veldrijder Frank van Bakel (eind vorige eeuw) en een exponent van het huidige wielrennen op de weg Mike Teunissen. Om ook enig zicht te krijgen hoeveel boeken we laten drukken is er de mogelijkheid om voor het boek te reserveren. Meer informatie en de reserveermogelijkheid zijn te vinden op de openingspagina van deze website.
Overigens is het niet zo dat ik de microfoon door mijn schrijversbezigheden aan de denkbeeldige wilgen ga hangen. In de eerste maanden van het nieuwe jaar staan voor mij het NK cyclocross in Zaltbommel, het NK jeugd veldrijden in Alphen (NB) en het NSK cyclocross in Tilburg met uitroepteken (?) in mijn (wieler)agenda genoteerd…

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid