Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 99: NIEUWE LEDEN ZIJN WELKOM!

24 december 2020


CORONA-BLOG 99: NIEUWE LEDEN ZIJN WELKOM!

In 2014 maakte Facebookvriend Michel van de Laar een besloten groep aan op Facebook “De Pedaalridders van de Peel.” Hij stelde mij toen ook als beheerder aan. In de jaren die volgden is deze privé groep “slapend” gebleven. Enkele weken geleden hebben we een nieuwe start gemaakt met deze groep, die inmiddels 137 leden telt. In deze groep zijn we op zoek naar de wielerhistorie van de dorpen en steden in de Brabantse en Limburgse Peel. Vragen ook die hopelijk beantwoord kunnen worden voor het boek “De Pedaalridders van de Peel” dat eind volgend jaar verschijnt. Laat ons weten als ook jij lid wilt worden van deze groep. Vandaag plaatsten we onderstaand bericht. Als we de foto’s bekijken denken we met weemoed terug aan de tijd dat er nog (veel) publiek langs de kant stond…
Vrijetijds wielerfotograaf Vic Geerlings beschikt over zo’n 1700 foto’s uit het archief van zijn plaatsgenoot oud-renner Jac Beurskens. Gisteren plaatste hij prachtige zwart-wit foto’s uit dat rijke fotoarchief op Facebook. Eén daarvan was de foto waarop mijn vroegere wieleridool Jan Spetgens in 1969 het zegegebaar maakt op de Markt in Helmond. “De Spet” was in dat jaar ploegmaat bij Heynen Motors van de Haelense coureur. In mijn uitslagenarchief is echter geen overwinning van Jan in Helmond te vinden… Die ging dat jaar naar de betreurde Frans Otten met Piet van Katwijk die als derde gehuldigd werd. Wie kent het verhaal achter deze wedstrijd?
(Met dank aan Vic Geerlings, Piet van Katwijk en Piet Gijsbers voor de foto’s)
UPDATE: MYSTERIE OPGELOST!
Op zoek gegaan naar het knipselboek van wijlen Frans Otten en het volgende artikel uit het Helmonds Dagblad gevonden:
Bittere pil
“Een bittere pil moest Jan Spetgens uit Someren slikken in de wedstrijd voor amateurs. Hij vergiste zich in de telling van de ronden en spurtte een ronde te vroeg uit het compacte peloton weg. Juichend vloog de man uit Someren over de streep, maar werd direct geconfronteerd met zijn fatale vergissing toen het hele peloton langs hem heen flitste. De “echte” sprint leverde een verrassende overwinning op voor de Eindhovenaar Frans Otten.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid