Foto
Foto
Foto

DE PEDAALRIDDERS VAN DE PEEL VERSCHIJNT MEDIO 2022.

29 december 2021


 

DE PEDAALRIDDERS VAN DE PEEL VERSCHIJNT MEDIO 2022.

Ruim een jaar geleden ben ik, na het wegvallen van het merendeel van mijn wielerpresentaties, als een vorm van bezigheidstherapie begonnen met het schrijven van het wielerboek de “Pedaalridders van de Peel”. Na het raadplegen van honderden krantenartikelen, het zoeken in krantenarchieven, het doorbladeren van tientallen programmaboekjes, wielerboeken, clubbladen en wielerbladen, de zoektocht naar honderden foto’s, thuisbezoeken aan oud-renners en wielerarchivarissen èn het verwerken van tientallen mails (in antwoord op onze vraag naar persoonlijke wielerherinneringen) heb ik inmiddels het grootste gedeelte van de teksten op papier (in mijn computerbestanden) gezet.

 

Het was de bedoeling dat het boek (in een oplage van duizend exemplaren) deze maand zou verschijnen. Helaas is mij dat niet gelukt! Vooral omdat ik in de late zomer en vroege herfst (gelukkig) weer volop aan het werk kon als wielerspeaker. Nu vrijwel al mijn wielerpresentaties door de pandemie opnieuw geannuleerd zijn, ben ik begin vorige maand wel begonnen aan een ware inhaalrace. Wekelijks ben ik nu zo’n vijftig uur in de weer met het schrijven van teksten voor het boek. Het aantal “Wielernesten” is door het aanbod aan informatie uitgebreid tot bijna vijftig dorpen en steden in de Limburgse en Brabantse Peel (en aan de Peelrand) waarover we schrijven. We zijn daarnaast nog steeds op zoek naar rechtenvrije foto’s in groot formaat om in het boek te kunnen plaatsen.

 

Ik hoop dat we in juni 2022 zover kunnen zijn met het afschalen van de Coronamaatregelen, dat we de mogelijkheid krijgen om een pop-up tentoonstelling over de Peellandse wielersport in te kunnen richten. Daar wil ik graag hoofdrolspelers uit het boek interviewen, zouden de gereserveerde boeken (inmiddels zo’n 250) ook kunnen worden afgehaald en zou de wielerliefhebber het boek kunnen aanschaffen. In de besloten groep “Pedaalridders van de Peel” houden we jullie de komende maanden regelmatig op de hoogte van de verdere ontwikkelingen met het boek. Facebookvrienden die graag op de hoogte gehouden willen worden van de Peellandse wielerhistorie kunnen zich via Messenger bij mij melden. Inmiddels kunnen ruim tweehonderd leden de berichten volgen en ook reageren.

Reserveren kan overigens ook nog steeds via www.rienvanhorikcycling.nl

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid