Foto
Foto
Foto

DRIES VAN AGT KIJKT VOORUIT.

2 januari 2021


DRIES VAN AGT KIJKT VOORUIT.

Vandaag staat in het ED een uitgebreid interview met onze voormalige minister-president Dries van Agt. Een groot liefhebber van de wielersport die de onderhandelingen over een nieuw kabinet destijds onderbrak om de Nederlandse Tourrenners in Boxmeer te verwelkomen. Een generatiegenoot van mijn ouders die ik enkele jaren geleden persoonlijk mocht ontmoeten in Berg en Dal. Het werd een boeiend gesprek. De afsluitende optimistische tekst van het artikel:
Van Agt schuifelt terug richting zijn appartement. Bij de deur van het verzorgingshuis neemt hij, vanaf een afstandje, uitgebreid afscheid. Hij bedankt voor het gesprek. En besluit met een boodschap voor het nieuwe jaar. ,,Houd moed in deze beroerde tijd. De mensheid is in de loop der eeuwen door zoveel rampen getroffen. Maar even vaak kwam elke morgen de zon weer op en braken betere tijden aan. Rampen komen en gaan als seizoenen.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid