Foto
Foto
Foto

Eerste kennismaking met Gouden Pijl van Emmen.

9 augustus 2017


Met ruim vijfhonderd kilometer op één dag op de teller ben ik diep in de nacht teruggekeerd van de jubileumeditie van de “Gouden Pijl” van Emmen. Toen mijn collega Jannes Mulder me enkele maanden geleden vroeg om de vaste speaker Andries Nieuwenhuis te vervangen was ik bijzonder benieuwd naar het Drentse profwielercriterium. Ik kende de wielerronde vooral van de live-uitzending van RTV Drenthe.  In het kader van de 40e editie waren ook een aantal wielergrootheden in het gezellige centrum van Emmen aanwezig. Met de beide Tourwinnaars Zoetemelk en Janssen, Olympisch kampioen Kuiper en Merx. Deze laatste was Groninger Peter Merx die (na enkele jaren afwezigheid) op het podium terecht kwam door met miniem verschil Erik Dekker bij de elite, beloften en amateurs te kloppen. In het kader van het jubileum werden de huldigingen niet door veertig rondemissen verricht maar deelden vier jongedames de kussen en bloemen uit. Bij de vrouwen toonde voormalig nationaal kampioene Anouska Koster zich de rapste. Binnen een week waren het de ex-profs die ik weer in actie zag achter de dernies. De latere winnaar Bauke Mollema en Primoz Roglic waren de publiekstrekkers bij de profs. De Sloveense ritwinnaar in de Tour heb ik aan de micro nog gevraagd of zijn plannen die hij tijdens de Ster ZLM Toer ontvouwd had ook waren uitgekomen. Nadat het ’s middags en in de vooravond onophoudelijk had geregend hebben de profs hun koers onder drogere weersomstandigheden kunnen rijden. Spraakwaterval Jannes slaagde er deze keer in om verslag te doen achterop de motor terwijl hij (met helm op in motorpak en verdekt opgesteld) naar het beelscherm stond te kijken! De Peter van Putten-Prijs voor de meest strijdlustige renner werd door de kleinzoon van de oprichter van de Gouden Pijl jeugdrenner Noah van Putten uitgereikt aan streekrenner Bert-Jan Lindeman.

Na mijn vorige Facebookbijdrage heb ik ontzettend veel reacties ontvangen op het bericht van de ernstige ziekte van Lynn. Bedankt hiervoor! Haar ouders Danny en mijn nichtje Maartje voelen zich hier ook door gesteund. Voor de kleuter begint een lange weg van twee jaar met behandelingen, chemo en prikken. (Foto’s: Kim Stellingwerf, Cor Bakker)

SamenvattingGoudenPijl

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid