Foto
Foto
Foto

GESLAAGD VELDRITCAFE IN ZALTBOMMEL

14 december 2022


GESLAAGD VELDRITCAFE IN ZALTBOMMEL

14 december 2022

Woensdagavond presenteerde ik in Zaltbommel op uitnodiging van de Lionsclub Bommelerwaard een wielercafé in het kader van het komende Plieger NK veldrijden. In de gezellige zaal van Het Hof waren flink wat veldritfans en sponsors aanwezig die allereerst Robert Schimmer hoorden vertellen hoe het met de voorbereiding voor het NK stond. Vooral de aanwezigheid van live-TV op zondag zorgt ongetwijfeld voor een flinke promotie voor de vestingstad en de Uiterwaarden. Tijdens het eerste gedeelte van de avond kwamen de wereldkampioenen Richard Groenendaal, Erik Dekker en Daphny van den Brand aan het woord. Met Richard spraken we over zijn eerste veldritzege als veertienjarige recreant in Helmond (waar ik als beginnend speaker actief was), met Daphny over haar lobbywerk om in 2000 voor het eerst een WK veldrijden voor vrouwen te kunnen houden en met Erik over zijn “tweede jeugd” als veldrijder na een meer dan geslaagde wegcarrière.
Na de pauze, waarin de band Baseline zorgde voor de verhoging van de stemming, schoven drie nieuwe tafelgasten aan: bondscoach Gerben de Knegt sprak over de overmacht van de Nederlandse vrouwen in de internationale crossen, Maarten Ducrot over zijn “veldritverleden” en Adri van Houwelingen kon zich zijn eerste kennismaking met de wielersport nog herinneren. Er was een aandachtig gehoor in de sfeervolle zaal. Op het einde van de avond mocht ik organisator Tom Metz assisteren bij de veiling ten bate van Spieren voor Spieren. Ook dat was een groot succes. Uiteraard kijken we na deze avond nog meer uit naar de strijd om de nationale veldrittitels op zaterdag 14 en zondag januari in “Bommel”!
(Op de foto van Jo Nederkoorn ben ik in gesprek met mijn tafelgasten Richard Groenendaal, Daphny van den Brand en Erik Dekker)

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid