Foto
Foto
Foto

GEZELLIGE TEAMPRESENTATIE ZUYD CYCLING TEAM

22 januari 2023


GEZELLIGE TEAMPRESENTATIE ZUYD CYCLING TEAM

22 januari 2023

Als je eigenlijk maar in één sport geïnteresseerd bent is het natuurlijk een hele beproeving als je op zondagmiddag live op TV sporters voorbij ziet komen die tegen een balletje schoppen of slaan, op gladde ijzers vooruit schuiven of in de sneeuw liggen met een geweer in de aanslag. Maar gelukkig bestaat er zoiets als YouTube en heb ik alsnog live kunnen genieten van de spannende Wereldbekercrossen in het Spaanse Benidorm. Met overwinningen voor mijn landgenoten Lauren Molengraaf, Fem van Empel en Mathieu van der Poel ook een mooie afsluiting van mijn wielerweekend.
Dat weekend begon vrijdagavond in Sittard met de teampresentatie van het Zuyd Cycling Team. De nieuwe naam voor de fusieclub ontstaan uit de Bergklimmers en Maaslandster Zuid Limburg. In de jaren negentig waren er nog zeven KNWU-wielerclubs in de meest zuidelijke provincie van ons land. Uit vijf daarvan is in feite het Zuyd Cycling Team voortgekomen. De ploegenvoorstelling vond plaats in een tot hotel (Double Tree by Hilton) verbouwde middelbare school. In het leeggeruimde restaurantgedeelte mocht ik de diverse afdelingen, categorieën en clubsponsors voorstellen. Enkele weken geleden was de voorzitter van de vereniging (èn actief coureur) Albert van der Leeuw bij mij thuis op bezoek om het draaiboek van de avond door te nemen. Met een aantal leden heb ik tijdens de voorstelling het programma voor het komende jaar doorgenomen en werden de ambities gepresenteerd. Met oud-renner Nico Laughs (van clubsponsor VIRO) heb ik nog teruggeblikt op zijn jeugdjaren bij mijn vereniging Buitenlust, Peter Bouwels van de Stichting Bikepark Sittard-Geleen (het trainingsparkoers van de fusievereniging) vertelde over de plannen met de Grote Prijs Tom Dumoulin en met trainer en ex-prof Jean Habets haalden we na afloop herinneringen op aan zijn amateurtijd. Uitgaande van de vele positieve reacties gaat de nieuwe vereniging een gezonde toekomst tegemoet.
Met verschillende oud-renners heb ik in de wandelgangen ook nog even gesproken over het overlijden vorige week van John de Heij uit Heerlen. Hij boekte zijn grootste successen als amateur in het clubshirt van Zuid-Limburg op het einde van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig. In 1988 stond ik aan de micro toen John de Omloop van Oudenbosch won.
Zaterdagmiddag was ik na lange tijd weer eens in wielercafé De Cyklist in Eindhoven. De juryleden uit ons district waren met partner uitgenodigd voor de (jaarlijkse) juryborrel. De uitbaatster Madelon werd verrast met een exemplaar van mijn wielerboek en het blauwe Belisolshirt met de handtekening van wereldkampioen Harrie Lavreysen. Dat heeft een prominente plaats in de horecazaak gekregen. Met een onderbreking van bijna een kwart eeuw(!) heb ik ’s avonds in Eindhoven op uitnodiging van een wielervriend nog eens samen met hem een restaurant bezocht. Ondanks de drukte (recessie?) konden we op de valreep nog een plek op het verwarmde terras bemachtigen…
Voorzitter Albert van der Leeuw op het einde van de teampresentatie.
(Foto: Theo Gelissen)

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid