Foto
Foto
Foto

JAAROVERZICHT & DE TIEN VAN RIEN

29 december 2022


JAAROVERZICHT & DE TIEN VAN RIEN

29 december 2022

Bijna op het einde van dit gedenkwaardige wielerjaar 2022 mijn terugblik op de afgelopen twaalf maanden. Na COVID-19 konden we na een stroeve start in januari eindelijk weer spreken van een “volwaardig” wielerjaar. Met in totaal 62 wedstrijddagen waarop ik aan de micro stond: 51 wegwedstrijden, 10 veldritten en één mountainbikewedstrijd. Verder nog vier wielercafés, vijf TV-presentaties, twee ploegenpresentaties, één zaalpresentatie, één afscheidsreceptie, één eindprijsuitreiking, één toertocht, één carnavalesk intermezzo en één boekpresentatie. Met verschillende wedstrijden op de internationale kalender zoals de Ronde van Drenthe, de meerdaagse Simac Ladies Tour, Veenendaal-Veenendaal en de Bestronics Acht van Bladel en de Watersley Ladies Trophy voor de talentvolle wielrensters en wielrenners.
Nooit eerder werd ik zoveel uitgenodigd voor de wedstrijden in Limburg, zoals mijn eerste kennismaking met de profrondes in Maastricht en Heerlen. In eigen regio stond de wedstrijdenserie in het kader van het Belisol Eindhoven Kempenklassement opnieuw op het programma en voor mij als speaker waren de hoogtepunten van dit jaar: de Amstel Gold Race in Valkenburg (met opnieuw een “bewogen” finale) en de Wereldbeker veldrijden op de Beekse Bergen met een enthousiast publiek. Ook stonden er nog een bescheiden aantal NK’s in mijn wieleragenda: het NK veldrijden in Rucphen en het NSK veldrijden beiden met de Coronabeperkingen. Met heel veel plezier heb ik ook bij al die andere koersen aan de micro gestaan. Maar het echte enthousiasme keerde bij mij pas terug toen er (na het opheffen van de Coronaregels) eindelijk weer publiek bij de wedstrijden mocht zijn.
Tussen mijn presentaties door ben ik het afgelopen jaar ook druk bezig geweest met het werk voor ons wielerboek “De Pedaalridders van de Peel.” Ontelbare uren achter de computer, vervolgens werken naar de deadline, de bezorging en distributie van de boeken en tenslotte de succesvolle verkoop kenmerkten dit wielerjaar. Op de website www.rienvanhorikcycling.nl is de (met nadruk) voorlopige kalender voor 2023 te vinden. Ik kijk er naar uit om volgend jaar weer met mijn collega-microfonisten, organisatoren en collega-juryleden samen te kunnen werken en de coureurs en wielerfans te mogen verwelkomen. Onder de noemer de “Tien van Rien” heb ik de voor mij meest kenmerkende foto’s van dit wielerjaar uitgezocht. Met dank aan de fotografen! Tot volgend wielerjaar!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid