Foto
Foto
Foto

JOS VAN DER VLEUTENCROSS OPENING JEUGDVELDRITSEIZOEN

3 oktober 2022


JOS VAN DER VLEUTENCROSS OPENING JEUGDVELDRITSEIZOEN

3 oktober 2022
Vandaag een tweede terugblik op een gevarieerd wielerweekend met op zaterdag aandacht voor “Retro” in Valkenswaard en zondag voor “Future” in Helmond. De (toekomstige) veldrittoppers kwamen op die dag in actie voor de openingsveldrit van het winterseizoen de Jos van der Vleutencross voor de KNWU-jeugd. Voor ons is dat ook (bijna jaarlijks) een hernieuwde kennismaking met het clubparkoers van wielerclub Buitenlust. Toen de vereniging in 1984 vijftig jaar bestond maakte ik deel uit van het bestuur en was de aanleg van het clubparkoers het vorstelijke cadeau van de Gemeente Helmond. De eerste jeugdveldritten werden jarenlang in de laatste maand van het jaar als “Oliebollencross” verreden maar heeft nu al een aantal jaren de benaming “Jos van der Vleutencross” gekregen. Ook afgelopen zondag heb ik de toeschouwers en deelnemers geïnformeerd over diens succesvolle wielercarrière en zijn voorzitterschap van de vereniging. En als ik het enthousiasme van de clubouders zag binnen de organisatie zit het wel goed met de toekomst van de vereniging.
We hebben weer bijzonder genoten van de strijdlust van de deelnemers. Ongeveer het zesde deel van de in totaal 131 deelnemertjes droeg het rode clubshirt van Buitenlust. Voor de eerste jeugdveldrit van dit seizoen viel het aantal jeugdige veldrijders aan de start (een kwart meisjes) zeker niet tegen. Hopelijk zijn we dit keer “vertrokken” voor een compleet seizoen! Naar aanleiding van de huldiging van categorie 7 hebben we zelf een eigen regel aan het wedstrijdreglement toegevoegd: als er een oudere broer jarig is èn gewonnen heeft mag er door een jongere zus èn klasgenootje gezongen worden…

(Foto Vic Geerlings) Geen actie-foto.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid