Foto
Foto
Foto

KERMISRONDE DUIZEL VOELT NA CORONABREAK WEER ALS VANOUDS.

27 juli 2021


KERMISRONDE DUIZEL VOELT NA CORONABREAK WEER ALS VANOUDS.

Er werd niet op het laatste moment nog iets aan het parkoers gewijzigd, er stak niet plotseling voor de renners een jurylid over, er werd geen renster omver geduwd en de achtervolgers wisten hoeveel koplopers er voorop fietsten. Anders dan in het land van de Rijzende Zon verliep het gisteren in de jaarlijkse Kermisronde in Duizel, waar voor de 64e keer om de Gele Trui gestreden werd, zonder pijnlijke incidenten. Het was voor de omroeper van dienst en de meeste deelnemers weer hun eerste “kermiskoers” na een onderbreking van twee jaar. De organisatie, onder aanvoering van de nieuwe enthousiaste voorzitter Pieter Keeris, had in de voorbereiding door de verscherping van de Coronaregels diverse “hobbels” moeten overwinnen. Het publiek in de start-en finishzone was tot een minimum beperkt en kon gebruik maken van de geplaatste stoelen. Het blijft een vreemd gezicht om te zien dat mij bekende wielersupporters rechtsomkeert moesten maken toen ze bij de aankomst wilden zijn.
Een geweldig compliment aan de organisatie om de wielerronde toch doorgang te laten vinden! De Rabo Dikke Bandenrace voor de schooljeugd met een record aantal deelnemers, een enerverende ploegenkoers, de Kempencupwedstrijd zonder klassement, toch nog een klassement bij de elite-mannen en vrouwen in de Kempische Wielerzomer presented by Belisol Eindhoven, de overwinning van ex-nationaal kampioene Anouska Koster vóór haar medevluchtster Maike van der Duin en Nick van der Meer die zich de snelste toonde van een kopgroep van zes in de wedstrijd bij de mannen. Een opvallende rol was hier voorin weggelegd voor de streekrenners Jasper de Laat en de generatiegenoten Mees Hendrikx en Luuk van Gestel. Een duidelijke meerwaarde was het commentaar van mijn collega Joop Engelen achterop de motor van oud-winnaar Frank Kersten. Die hadden ook een goed overzicht van de publieke belangstelling en de gezellige sfeer buiten de start-en finishlocatie. Na afloop hebben we met de organisatoren nog even nagepraat over het succesvolle verloop van de wielerronde.
Als we weer terug zouden kunnen keren naar het “oude normaal” dan zouden de volgende twee edities van de Duizelse Kermisronde weer samenvallen met Daags na de Tour in Boxmeer waar ik dan als speaker verwacht wordt. In de huidige situatie is het nog steeds onmogelijk om een profcriterium na de Tour te kunnen organiseren omdat het echte “volksfeesten” zijn, waar het niet alleen draait om het wielrennen maar ook om de toeschouwers en het vertier. In normale omstandigheden zou ik deze zomer overigens in vijf Natourcriteria aan de micro hebben gestaan.

Foto 1: Actiefoto met op de achtergrond in de jurybus mijn collega’s Harrie Strik en Hans Kusters. Samen 103 jaar KNWU-jurylid. Hans werd in Duizel gehuldigd omdat hij 50 jaar geleden als jurylid begon.

Foto 2: In gesprek met winnaar Nick van der Meer voor de nieuwe wielertakshow van Kempen TV “Koers Kaffee.”

Foto 3: Finishfoto van de elite-beloften-amateurs gemaakt met haar nieuwe camera.

Foto 4:  Alsof ik bezig ben met het oplossen van een moeilijk raadsel. Collega-speaker Joop Engelen en fotograaf Theo van Sambeek lijken mee te denken.

Foto 5:  Wachtend op de huldiging.

Foto 6: Fotograaf Peter van Rooij in volle aktie.

Foto 7: Trouwe wielersupporters die hun kleinzonen komen aanmoedigen.

Foto 8: De gele trui ligt klaar op het podium in een nieuw ontwerp van Bikefashion van oud-renner Roy de Waal.

Foto 9: Anouska Koster gaat zegevierend over de finish.

Foto 10: Bij de start van de ploegenkoers.

(Klik op de foto voor vergroting)

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid