Foto
Foto
Foto

KILOMETERS MAKEN IN MEERDAAGSE OLYMPIA’S TOUR

27 maart 2023


KILOMETERS MAKEN IN MEERDAAGSE OLYMPIA’S TOUR

27 maart 2023.

Nog geen half jaar geleden zag het er naar uit dat Nederlands oudste etappekoers geen doorgang zou vinden. Gelukkig was wielerliefhebber Michel Megens van ploegsponsor Metec bereid als hoofdsponsor te fungeren en zich voor langere tijd te verbinden aan Olympia’s Tour. Koersdirecteur Thijs Rondhuis toonde met zijn trouwe medewerkers weer volop “courage” om de kweekvijver voor jong wielertalent tot een succes te maken. Ondanks de maartse regenbuien en de harde windstoten die het de 150 deelnemers vorige week niet gemakkelijk maakten.
De meerdaagse begon woensdag met een individuele tijdrit op het legendarische TT-circuit in Assen. Een aparte gewaarwording om in plaats van het motorgeronk het geluid van zoevende wielen te horen. De Noor Per Strand Hagenes toonde zich de snelste tijdrijder. De Nassaulaan in de Drentse hoofdstad vormde de start-en finishlocatie van de tweede rit op donderdag. Daar toonde nationaal beloftenkampioen Max Kroonen zich de snelste sprinter.
Na de start op de Brink in Gieten ging het vrijdagochtend richting Ruurlo waar de eindstreep getrokken was van de derde etappe. De Noor Erlend Blikra ging hier in de neerplenzende regen met de hoogste eer strijken.
Volop regen was er zaterdag ook bij de start van de vierde rit in het centrum van Neede. Met tweevoudig eindwinnaar van Olympia’s Tour Arie Hassink en zijn broer Reinier keken we kort terug op hun deelname aan de rittenkoers. De aankomst was gesitueerd vóór het nieuwe pand van hoofdsponsor Metec aan de Simon Stevinstraat in Tiel. Met de muziek van de BBK en verschillende toertochten werd er voor extra omlijsting gezorgd. Het was Enzo Leijnse (met veel pech in de eerste ritten) die als winnaar gehuldigd werd. De verschillen in de top van het algemeen klassement waren zo klein dat de kenners ervan uitgingen dat de Koninginnerit op zondag (met start en finish in het Limburgse Beek) dat klassement ook op de kop zou zetten. Nadat we ’s morgens tijdens de teampresentatie verrast werden om ook de huldiging van het NK Paracycling vocaal te begeleiden (wat we graag gedaan hebben) wachtten we op de Adsteeg op de doorkomsten en finish van de overgebleven coureurs. Als je dan een streekgenoot die je vanaf de jeugdcategorie hebt gevolgd zijn grootste overwinning uit zijn wielerloopbaan ziet pakken doet dat extra deugd. Jesse Kramer, nogmaals onze felicitaties. En om helemaal compleet te zijn: op de laatste dag werd de gele leiderstrui van de Deen Emil Mielke Vinjebo overgenomen door zijn land-en ploeggenoot Mathias Bregnhoj (spreek uit: Brainhoi).
Het was voor mij de eerste samenwerking aan de micro met mijn collega Rik Jansen uit Zwolle. Omdat ik als wedstrijdspeaker ook langzaamaan richting houdbaarheidsdatum ga vind ik het leuk om ook met jonge talentvolle microfonisten samen te kunnen presenteren. Op een manier waarop we ook van elkaar kunnen leren. Rik, nogmaals bedankt voor de prettige samenwerking!
Het was tenslotte een enerverende en gezellige wielerweek waar we nieuwe contacten in de wielerwereld hebben kunnen leggen maar zeker ook kunnen onderhouden.
(Op de foto van Ronny Wormgoor samen met collega Rik Jansen) 

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid