Foto
Foto
Foto

LIZZY WITLOX IN “OP EERSTE GEZICHT GETROUWD”.

13 januari 2021


LIZZY WITLOX IN “OP EERSTE GEZICHT GETROUWD”. 

Na de persconferentie van onze minister-president is het duidelijk dat ook de komende weken hier nog een werkeloze wielerpresentator “thuis” zit. Door de trage vermindering van het aantal besmettingen en de angst voor de uitbraak van de Britse variant lijken we ook een kruisje te kunnen maken over de NK’s veldrijden in Zaltbommel en Alphen. Ik had er zoals zoveel veldrijders(-sters) en veldritfans naar uitgekeken…
Het is gelukkig niet zo dat ik me in deze “donkere” maanden verveel. Met volle kracht en veel plezier heb ik me gestort op de research en het schrijven van teksten voor ons wielerboek “De Pedaalridders van de Peel” Als pre-pensionado besteed ik dagelijks acht uur aan het werken aan het boek. Daarbij speelt mijn computer een belangrijke rol. Het opzoeken van gegevens van renners, de mailing naar oud-renners, de zoektocht naar foto’s en het uitpluizen van clubbladen en oude jaargangen “Wielersport”, “Wieler Revue Nationaal” en de “Wielerparade.” In het voorjaar en in de zomer (als de Coronamaatregelen hopelijk versoepeld zijn) heb ik tientallen gesprekken met lokale wielerkenners op het programma staan. Om niet vast te roesten aan de stoel achter mijn laptop probeer ik dagelijks een paar uur in de bossen en over de heide van Someren en Lierop te wandelen. Niet alleen een manier om inspiratie op te doen voor het boek, maar ook (toevallig) om bekenden op 1,5 meter afstand te ontmoeten.
Op de foto van de Rabocyclocross in Lierop (2014) ben ik in gesprek met Lizzy Witlox. Een wielrenster die ik al vanaf haar jeugdjaren regelmatig aan de micro heb gehad na afloop van een wedstrijd op de weg of in het veld. Via Facebook werd ik erop attent gemaakt dat ze mee zou doen aan het TV-programma “Getrouwd op het eerste gezicht.” Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik het programma niet kende, omdat het kijken naar commerciële zenders (en de reclameonderbrekingen) niet aan mij besteed is. En als ik kijk dan zijn het de opgenomen beelden zodat ik snel de reclame kan “doorspoelen”. Zonder dat ze haar aanstaande echtgenoot ooit eerder gezien had is Lizzy met haar uitverkorene getrouwd. Van harte gefeliciteerd Lizzy!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid