Foto
Foto
Foto

OPENING GREENIUZ-BELISOL KEMPENKLASSEMENT IN GERWEN.

12 april 2023


OPENING GREENIUZ-BELISOL KEMPENKLASSEMENT IN GERWEN.

12 april 2023

Voordat ik naar het Zuiden afreis mijn laatste bijdrage aan Facebook van deze week. Voor veel wielerliefhebbers in de regio is Tweede Paasdag verbonden aan de Grote Ronde van Gerwen. Dat geldt ook voor mij. Het is ook de enige wielerwedstrijd waarbij de voorzitter van het organisatiecomité vooraf bij mij op bezoek komt om het draaiboek van de wielerdag door te nemen. Gelet op mijn drukke wielerkalender is dit gelukkig een uitzondering… Op Witte Donderdag was het de nieuwe voorzitter Theo Trommelen (die Toon Bouw heeft opgevolgd) die ik nog enkele organisatorische tips kon geven. Traditioneel stonden er op het 3,5 kilometer lange parkoers weer veel deelnemers in de diverse categorieën aan de start. Maar liefst 115(!) nieuwelingen hoorden het luide startschot van de voorzitter klinken. Michiel Mouris toonde zich met overmacht de sterkste en ging door waar hij zijn succesvolle veldritseizoen mee eindigde: het winnen van wedstrijden. Inmiddels hadden motard Frank Kersten en collega Joop Engelen zich gemeld waardoor het publiek volop geïnformeerd zou worden over de wedstrijdontwikkelingen aan de achterzijde van het parkoers.
Bij de junioren sprintte Christaan van Rees naar de overwinning vóór mijn streekgenoot Guus van den Eijnden uit “Gimmert.” Het is altijd leuk om renners die je bij de jeugd hun eerste voorzichtige stappen op het wielerpad zag zetten ook bij de junioren weer voorin te zien. Bij de vrouwen gingen 67 rensters van start voor de eerste wedstrijd die meetelde voor het Greeniuz-Belisol Kempenklassement. Ook zonder nationale toppers was er een spannende wedstrijd te zien. Elisa Serné sprintte naar de overwinning vóór Anna van Wersch en Anne Knijnenburg. Opvallend was dat bij de nummers twee en drie geen echte teleurstelling op hun gezichten te zien was en ook de huldiging in opperbeste stemming verliep. Mijn collega-bestuurslid van de Stichting Kempenklassement Marcel Craninckx mocht de leiderstrui uitreiken aan de winnares Elisa Serné.
Bij de elite en beloften mannen (met ruim honderd deelnemers) was het de West-Brabander Martijn Razenberg die ongetwijfeld de meest aanvallende coureur in de wedstrijd was. Na een indrukwekkende solo in de finale won hij de 55e editie van de Gerwense wielerronde. Ik dacht dat ik hem in het verleden al eens aan de micro had gehad tijdens een huldiging maar dat bleek toch zijn (inmiddels met wielrennen gestopte) tweelingbroer Robbert te zijn geweest. Hoofdsponsor van het Greeniuz-Belisol Kempenklassement Dirk Bellemakers reikte Martijn de leiderstrui uit. Collega-speaker Frank Hoogers zorgde er zondagmiddag voor dat ook de standen direct werden bijgewerkt. Een vorstelijk aanbod om mij wat werk uit handen te nemen! In het drukbevolkte en gezellige “wielercafé” De Stam evalueerden we daarna met jury en organisatie de opnieuw geslaagde wielerronde.
(Op de foto van Theo van Sambeek ben ik in gesprek met winnares Elisa Serné) 

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid