Foto
Foto
Foto

PEDAALRIDDERS ON TOUR IN WIELERNEST AARLE-RIXTEL

15 maart 2023


PEDAALRIDDERS ON TOUR IN WIELERNEST AARLE-RIXTEL

15 maart 2023.

Na de succesvolle eerste nostalgische wieleravond in het kader van de “Pedaalridders On Tour” in Deurne is het wielernest Aarle-Rixtel de volgende halte. Op woensdag 5 april zijn we op uitnodiging van de plaatselijke toerclub “Aan de Wielen” te gast in Evenementencentrum De Couwenbergh in de Dorpsstraat 1. Samen met de voorzitter van de vereniging en oud-renner Ronny Daniëls hebben we de avond voorbereid. Deze week ben ik druk bezig met het samenstellen van een Powerpointpresentatie met uniek fotomateriaal. Ook komen er ’s avonds bewegende beelden voorbij. Aan de hand van de foto’s laten we de aanwezige (oud)renners en wedstrijdorganisatoren aan het woord over hun wielerherinneringen. Het merendeel daarvan heeft de eerste voorzichtige treden op het wielerpad bij “Aan de Wielen” gezet.
Zo komen ondermeer de Aarlese wielerfamilies Antonissen, Bouwmans, van Bokhoven, Daniëls, Engelen en Kerste aan bod, maar ook diverse andere ex-renners hebben zich voor de avond (die om 20.00 uur begint) aangemeld. Het tweede gedeelte staat vooral in het teken van de vrouwen op de (race)fiets. Daarvoor is Sanne van Paassen uit Vlierden als tafelgast uitgenodigd. De “kersverse” mama van Nora was zowel op de weg als in het veld actief. In deze laatste discipline won ze de Wereldbeker. In de wintermaanden verzorgt zij het co-commentaar bij de internationale veldritten op Eurosport. Belangstellenden die de avond willen bijwonen kunnen zich bij mij of via pedaalridders@aandewielen.nl aanmelden. De toegang is overigens gratis.
De serie “Pedaalridders van de Peel” wordt in het najaar voorgezet met wieleravonden in Ysselsteyn (woensdag 27 september), Asten (dinsdag 10 oktober) en Someren-Eind (vrijdag 17 november). Ook de jubilerende supportersclub uit Erp heeft interesse getoond om dit jaar de “Pedaalridders On Tour” te ontvangen.
Martien van de Vossenberg maakte een filmverslag van de nostalgische wieleravond in Aarle-Rixtel.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid