Foto
Foto
Foto

PROMOTIE VELDRIJDEN IN GP OISTERWIJK

18 oktober 2022


PROMOTIE VELDRIJDEN IN GP OISTERWIJK

18 oktober 2022

Vanaf 1984 was het kerkdorp Moergestel jaarlijks het strijdtoneel van de veldritten die door de Stichting Wielerronde Moergestel/Oisterwijk georganiseerd werden. Sinds vorig jaar zijn de enthousiaste organisatoren neergestreken in het Streekpark Klein Oisterwijk waar opnieuw een gevarieerd parkoers werd uitgezet. Met een verharde start en finishstraat, bospaden, een schuine kant, weiland, gravel en een trap met veertien(!) treden. Vanaf het hoogste punt van het parkoers was het voor mijn collega aan de micro Laurens van de Klundert zondag een ideale plek om het strijdveld te kunnen overzien. Vanaf de finishlocatie was dat voor mij zaterdag iets minder gunstig omdat ik me voor mijn commentaar vooral moest richten op de helmen van de jongste deelnemertjes die achter de oranje doeken nog net zichtbaar waren. Een feest was ook weer de huldiging op de podiumwagen, waar in sommige categorieën zelfs tien rennertjes op het podium stonden en de “tunes” van Peters Geluidtechniek voor extra sfeer zorgden.
Na het succesvolle verloop van de jeugdwedstrijden op zaterdag mocht ik een dag later opnieuw vroeg uit de veren om de juryvergadering om acht uur ’s morgens te kunnen bijwonen. Daar had ik de organisatie al gecomplimenteerd met het deelnemersveld. Niet alleen in kwantiteit (mede dankzij de vele zuiderburen aan het vertrek) maar ook in kwaliteit. Met een wereldkampioene als Puck Pieterse en een ex-wereldkampioen als Ryan Kamp op de hoogste treden van het podium kan de organisatie dan ook heel erg tevreden zijn. Vlaamse veldritfans die langs het parkoers stonden waren ook bijzonder te spreken over de “gratis inkom” op het Streekpark. Na de wedstrijden moesten we nog wel een paar uurtjes wachten voordat we konden aanschuiven aan het (traditionele) “stamppotbuffet” met alle vrijwilligers. Een mooie afsluiting van een geslaagd cyclocrossweekend! De beelden van de Grote Prijs Oisterwijk zijn binnenkort te zien via Kempen TV, terwijl Eurosport op woensdag 26 oktober( om 20.30 uur) en op zondag 30 oktober (om 17.00 uur) een ruime samenvatting uitzendt. Mijn volgende veldritafspraken zijn volgende week dinsdagavond de Kiremko Nacht van Woerden en op zondag 13 november de World Cup-cross op de Beekse Bergen.

De speaker gepromoveerd tot “rondebeller” op zaterdag.

(Foto: Vic Geerlings)

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid