Foto
Foto
Foto

RONDVLIEGENDE BIDON RAAKT SPEAKER IN BOXTEL.

18 december 2022


RONDVLIEGENDE BIDON RAAKT SPEAKER IN BOXTEL.

18 december 2022

Met de veertigste KNWU-jurylicentie op zak was het mij nog maar één keer eerder gebeurd dat ik als speaker “geschonden” uit de koers kwam. Dat was jaren geleden het geval bij de “Mijl van Mares” toen ik van de opstap naar het podium schoof. Niet vreemd omdat de “opstap” uit gestapelde bierkratten bestond. Vandaag tijdens de Langspiercross in Boxtel werd ik voorafgaand aan de start van de vrouwen verrast door de “aanval” met een volle bidon richting voorhoofd. Die werd weggeworpen door één van de deelneemsters waardoor ook het montuur van mijn bril brak. Uiteraard kwam ze na afloop (toen ze te horen kreeg wat er gebeurd was) haar oprechte excuses aanbieden. Morgenmiddag kan ik terecht bij de opticien om te bekijken of de schade te herstellen is. Mijn vorige bril is jammer genoeg geen alternatief omdat de glazen een andere sterkte hebben. Met dank aan collega Ger Hermans die met duckt tape het ongemak enigszins kon verlichten en aan juryvoorzitter Harrie Strik voor het speurwerk naar de dader…
Na deze ietwat andere inleiding dan gebruikelijk ook aandacht voor de wedstrijden op het recreatiegebied de “Langspier”. Met op zaterdag de verschillende jeugdcategorieën en op zondag de strijd om de Regiotitels Zuid. In maar liefst negen seniorencategorieën werd niet alleen gestreden om de zege maar ook voor de gouden, zilveren en bronzen medaille voor de deelnemers uit de drie zuidelijke provincies. Bijzonder succesvol waren de veldrijders van wielervereniging Schijndel met overwinningen voor Cas Krebbers(nieuweling), Thom van Herwaarden(junior), Puck Langenbarg(junior-vrouwen) en Tom Schellekens(elite-beloften). Daarnaast won Kaylie van Gaalen de gouden medaille in het RK bij de junior-vrouwen. Voor mij was het deze veldrit ook de eerste kennismaking met het jonge atletiektalent Anne Knijnenburg (met diverse nationale atletiektitels op zak) die het zilver veroverde in het Regiokampioenschap bij de vrouwen. Daarnaast zorgden ook Noï Moes (eerste bij de nieuwelingen-meisjes), Edwin Raats (de beste master 50+) en Bjarne Maton (Zuid-Nederlands kampioen bij de amateurs) voor de regionale successen. De deelnemers mochten, ondanks de vrieskou, de aanmoedigingen in ontvangst nemen van het publiek dat in de permanence wat warmte kon opzoeken.
Tijdens de huldiging van de masters heb ik ook stil gestaan bij het afscheid van de actieve wedstrijdsport van Michel Groenendaal (59). De veldrijder, die in de schaduw stond van zijn oudere broer Rein en zijn neef Richard, startte als nieuweling zijn veldritcarrière. De inwoner van Sint Michielsgestel kwam als prof nog uit voor de legendarische Panasonic-ploeg, werd later nog wereldkampioen bij de masters en sloot zijn loopbaan op de veldritfiets vandaag in Boxtel af met de bronzen plak. Mijn volgende cyclocross als microfonist staat voor volgend jaar op het programma. Op zaterdag 7 januari wordt dan namelijk de “Helmcross” voor de jeugd in Helmond verreden. Wellicht met een “bord voor de kop” om geworpen bidons te kunnen ontwijken…
(Op de foto van Vic Geerlings is te zien dat duct tape het montuur van de bril in balans houdt. Patricia Bijl reikt namens het districtsbestuur ZON de medailles uit). 

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid