Foto
Foto
Foto

Ter nagedachtenis aan Benno Nijland

31 mei 2017


In alle euforie rond de eindoverwinning van Tom Dumoulin in de Giro wil ik toch ook even stil staan bij het overlijden van collega-jurylid Benno Nijland. Afgelopen vrijdagavond zag ik de eerste droevige berichten verschijnen op Facebook. Enkele maanden geleden sprak ik hem nog tijdens de Ronde van Drenthe waar hij me uitgebreid vertelde over zijn ernstige ziekte. In al die jaren heb ik bijzonder prettig samengewerkt met Benno. We kwamen elkaar vooral tegen bij de grote mountainbikewedstrijden. Op de foto, die gemaakt is tijdens het NK van enkele jaren geleden in Groesbeek (samen met mijn collega’s Margriet en Gerrit), lijkt Benno in diep gepeins verzonken. Persoonlijk was ik vooral gecharmeerd van zijn humoristische opmerkingen. Ik heb vorige zomer ook met veel aandacht geluisterd naar zijn ervaringen als internationaal jurylid tijdens de Olympische Spelen voor mountainbikers in Rio. De afscheidsplechtigheid in zijn woonplaats Oldenzaal vindt aanstaande vrijdag plaats. We wensen Ria en zijn familieleden heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Morgen, donderdag, vindt de twaalfde editie van de “Alpe d’HuZes” plaats om gelden te verzamelen voor het kankeronderzoek. Ik wens mijn wielervrienden René Manders (met dochter Michelle) en Bart Faes heel veel succes toe op de gevreesde Alpencol!  Ook voor hen steek ik een denkbeeldig kaarsje op.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid