Foto
Foto
Foto

TOPPERS VOORIN IN AMSTEL GOLD RACE

17 april 2023


TOPPERS VOORIN IN AMSTEL GOLD RACE

17 april 2023.

In de dagen voorafgaand aan de Amstel Gold Race zag het er even naar uit dat ik het weekend aan mij voorbij moest laten gaan. Een zware vorm van hooikoorts (met de nadruk op koorts) zorgde ervoor dat mijn stemgeluid enkele dagen tot een absoluut minimum beperkt werd. Gelukkig heb ik de reis naar het Zuid-Limburg toch kunnen ondernemen en arriveerde vrijdagavond (met stem!) tijdig in mijn hotel in Maastricht.
In de nacht van vrijdag op zaterdag stond ik al om vijf uur naast mijn hotelbed omdat verwacht werd dat ik vanaf zes uur de Toerversie van de Amstel Gold Race zou presenteren. Vijftienduizend deelnemers uit vrijwel alle continenten namen deel aan de toertocht over de verschillende afstanden. Opvallend dat ik vooral aangesproken werd door Spaanse en Italiaanse deelnemers en dat ik weinig bekenden “gespot” heb. Duidelijk is dat ik toch aanmerkelijk meer wielrenners ken dan toerfietsers. ’s Middags was ik in het prachtige Maastrichtse stadhuis voor de diverse vergaderingen met mijn-collegajuryleden en ploegleiders. Een ideale gelegenheid om mijn wielercontacten te onderhouden. Daar hoorde ik ook dat de speaker bij de aankomst van de Toerversie alle deelnemers met naam en toenaam genoemd had. Collega Johan van der Made en ik zochten ’s avonds eerder dan gebruikelijk onze hotelkamers op na deze eerste enerverende dag.
Dat ik op zondagochtend op het Vrijthof de mededelingen bij de start van de vrouwen en mannen zou verzorgen was nieuw. Het was overigens nog een heel karwei om mijn auto in het afgesloten centrum te kunnen krijgen. Een verkeerde kleur sticker op de voorruit zorgde ervoor dat de beveiligers (die mij kenden) mij geen doorgang verleenden. Volkomen begrijpelijk omdat ook deze mensen zich aan de regels moeten houden. De gezellige drukte op het Vrijthof maakte alles goed. Na de teampresentatie en de starts vertrok ik via een alternatieve route naar het sompige parkeerterrein langs de Rijksweg tussen Vilt en Berg en Terblijt. Bij de vrouwen was het Demi Vollering die (na twee tweede plaatsen) eindelijk de overwinning behaalde, terwijl de huizenhoge favoriet Tadej Pogačar zijn favorietenrol meer dan waarmaakte bij de mannen. Collega Johan kwam mij vergezellen bij het wedstrijdverslag van de mannen waarvoor we dankbaar gebruik konden maken van het beeldscherm van de NOS. Als toerfietser beschikt mijn West-Brabantse collega over een uitgebreide parkoerskennis wat een duidelijke meerwaarde had. Wim Noorman van de Eurotech-trailer had voor ons beiden een mooi plaatsje gereserveerd.
Na de wedstrijd ging het richting “Bosdries” voor de informele afsluiting van de wielerdag. Met dank aan koersdirecteur Leo van Vliet en Roy Packbier met zijn enthousiaste organiserende team van The PEPr Company die voor een voortreffelijke organisatie gezorgd hebben. Bij thuiskomst zocht ik ’s avonds snel mijn bed op om twaalf (!) uur later weer wakker te worden. Als je niet 100% gezond bent staat ook het leven van een wielerspeaker soms in het teken van “afzien.” Mijn volgende wielerronde wordt aanstaande zaterdag de wielerronde van Brakel waar ik weer terugkeer naar de “roots” de KNWU-jeugd…
(Op de foto van Wim Noorman samen met collega-microfonist Johan van der Made in actie). 

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid