Foto
Foto
Foto

VEEL BELANGSTELLING VOOR WIELERCAFE IN HAPERT

17 november 2022


VEEL BELANGSTELLING BIJ WIELERCAFE IN HAPERT

16 november 2022
Maar liefst drie keer was Corona spelbreker waardoor het Wielercafé in Hapert eerder geen doorgang kon vinden. Voor oud-renner Tonny Jansen (die de gasten had geregeld) was het dan ook telkens een teleurstelling. Gisterenavond kon de min of meer verlate viering van het veertig jarig bestaan van TWC Hapert alsnog plaatsvinden. Bij binnenkomst in de fonkelnieuwe multifunctionele accommodatie het “Hart van Hapert” werd ik meteen aangenaam verrast. Wat een mooi gebouw waarin de kerk ook een plaats gekregen heeft! In de grote zaal zaten zo’n 150 aandachtige wielerfans die aandachtig luisterden naar de interviews met de zeven tafelgasten.
Met de lokale veldrittopper Aniek van Alphen spraken we over haar ambities en trainingsijver, terwijl haar trainer Camiel van den Bergh ook nog terug keek naar zijn jonge actieve wielerjaren. Een prettige gesprekspartner was eveneens Servais Knaven die als ploegleider bij Ineos stopt om zich vooral te richten op de vrouwenteams die hij samen met echtgenote Natascha den Ouden (kon er gisterenavond helaas niet bij zijn) heeft opgezet. Een ware spraakwaterval toonde zich de Belgische prof Dries van Gestel die vertelde dat hij door plaatsgebrek in de auto een gewonnen bureaustoel in de Ronde van Drenthe noodgedwongen achter moest laten. Onbegrijpelijk dat Dries nog nooit is aangeschoven bij Vive le Vélo! Zijn vroegere dorpsgenoot Sylveer Jespers vertelde gepassioneerd over zijn collectie fietsen en wielertruien die in de zaal te zien waren. Ik spreek uit ervaring dat het maar een klein deel van zijn verzameling was. De laatste twee gasten waren de voormalige broodrijders John van den Akker en Henk Baars. Met de ex-veldrijder spraken we uiteraard over zijn behaalde wereldtitel in 1990 in Spaans Baskenland. Enkele maanden later zou John van den Akker nog een opvallende Parijs-Roubaix rijden waar hij over vertelde.
De wielerliefhebbers die ik na afloop sprak vertelden me bijzonder genoten te hebben van de avond. Op het einde van het Wielercafé werd ik verrast door de vraag die de voorzitter van de organiserende vereniging Thijs Vrijsen mij stelde. Of ik veel tijd aan de voorbereiding had besteed…
Piet Gijsbers schreef een uitgebreid verslag van de avond voor zijn “Wielerspiegel.” https://wielerspiegel.wordpress.com/…/1781-2022-hapert…/
(Foto: In gesprek met Servais Knaven. Fotograaf: Theo van Sambeek)

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid