Foto
Foto
Foto

VERVOLG CORONA-BLOGS

15 oktober 2020


                               VERVOLG CORONA-BLOGS

Tijdens de eerste Coronagolf dit voorjaar heb ik een gedeelte van mijn plotseling ontstane vrije tijd besteed aan het schrijven van een dagelijkse Coronablog. Begin juli, toen de wegwedstrijden langzaam werden opgestart, ben ik na 67 afleveringen daarmee gestopt. Nu de tweede golf er is en het veldritseizoen in ons land al “afgebroken” wordt voordat het echt gestart is, ga ik daar morgen weer mee beginnen. Met de rubrieken van toen zoals de “Tien van Rien”, “Retro Rien”, de “Pedaalridders van de Peel” en terugblikken op mijn jaren als wielerspeaker. Maar ook kijk ik vanaf morgen terug op enkele opmerkelijke persoonlijke jubilea in 2020. Te beginnen met mijn brillenverzameling. Teksten over het Coronavirus zullen jullie niet aantreffen. Zoals ik al eerder geschreven heb behoor ik niet tot de 17 miljoen virologen in ons land: ik heb hier namelijk geen verstand van! Natuurlijk heb ik wel een mening hierover maar vind niet dat ik daar Facebook voor moet gebruiken/misbruiken.
Na de bekendmaking van de strengere Covidmaatregelen in ons land (de gedeeltelijke lockdown) heb ik te horen gekregen dat de Kleebergcross van Mechelen zaterdag helaas geen doorgang kan vinden. Heel erg jammer! Een organisatie die ook goede contacten onderhoudt met de organisatoren van de Agter de Bergcross in het Belgische Hechtel-Eksel waar ik zondag de microfoon mag hanteren. Het invullen van een speciaal “Passenger-Locatorformulier” en een mogelijke quarantaine voor lief nemend. Dat betekent ook dat ik de “Hoogmis van het Vlaamse wielrennen” pas ’s avonds op TV kan bekijken. De organisatie van de cyclocross in Heeswijk-Dinther op 1 november heeft mij laten weten dat zij eveneens niet mogen organiseren. Het is nog vol spanning afwachten of het EK veldrijden in het eerste “volle” weekend van november, op het voor publiek geheel afgesloten terrein van het Autotron in Rosmalen, mag worden verreden. Met vragen als hoe de veiligheidsregio zal reageren en of de Europese titelstrijd als een wedstrijd of als een evenement wordt aangemerkt? Spannende tijden ook voor deze organisatoren…

 

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid