Foto
Foto
Foto

VOLGEN TOUR DE WALLONIE OP TV

18 augustus 2020


VOLGEN TOUR DE WALLONIE OP TV

Gelukkig kunnen we nu overdag ook weer het wielrennen op TV volgen. Via Sporza en Eurosport maar ook via de livestream van Tiz-cycling. Al zit de schrik er ook bij mij, op de bank naar de beelden kijkend, aardig in als ik zie hoe de coureurs over fiets-en voetpaden naar voren proberen te laveren, hoe tumultueus massasprints soms verlopen en er niet altijd vlekkeloos wordt gedaald. Onze landgenoot Arvid de Kleijn zag ik de afgelopen dagen vooraan meesprinten in de openingsritten van de Tour de Wallonie. De laatste winnaar van de Meeùs Race in mijn dorp in 2014 nestelde zich telkens netjes vooraan in de eindsprint. Overigens nemen ook de nummers 2 en 3 van de plaatselijke klassieker van zes jaar geleden de Belg Christophe Noppe en de Brit Chris Lawless dit jaar deel aan de Waalse rittenkoers. Ik was verbaasd om te horen dat de TV-commentatoren tot tweemaal toe erin slaagden Arvid niet op te merken tijdens de eindsprint… Mocht het zondag tijdens het NK op de VAM-berg op een massasprint uitdraaien dan is de sprinter uit het Gelderse Herveld een gevaarlijke klant!

Enkele weken geleden had ik nog plannen om vandaag naar de etappeaankomst te gaan kijken van de sterk bezette Waalse rittenkoers in Visé. Jammer genoeg wordt er, door een stijgend aantal besmettingen, geen publiek toegelaten. De organisatie had zelfs daarom de route niet bekend gemaakt. Misschien een idee voor de Tourorganisatie? In 2012 was ik voor het laatst in de Waalse grensplaats toen er de tweede rit in de Tour de France van start ging. Ik was er speciaal naar toe gereden om mijn persoonlijke favoriet Wout Poels nog succes te wensen. Maar zware valpartijen zijn van alle tijden. Want enkele dagen later werd hij daarvan op weg naar Metz het voornaamste slachtoffer…

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid