Foto
Foto
Foto

AD VAN DE MEULENREEK

1 april 2000


Ad van de Meulenreek (1938) zag op jeugdige leeftijd streekgenoot Gerrit Schulte in de profcriteria aan het werk op de racefiets en raakte besmet door het wielervirus. In het begin van de jaren zestig behoorde hij in zijn woonplaats Geffen tot de oprichters van de legendarische wielerclub De Windmolens. De wielervereniging in de gele kleuren van Kroon Hypro (voorlopers van de huidige Jumbo-ploeg) nam een prominente plaats in in de regionale wielerrondes in het district Midden-Brabant. Het stemgeluid van Ad was in de jaren zeventig en tachtig veelvuldig te horen via de luidsprekers op de regionale koersen. De Brabantse speaker was jarenlang werkzaam in de bladenwereld (Brabant Pers) maar startte eind jaren zeventig in de kelder van zijn woonhuis ook voorzichtig met de verkoop van racefietsen. Dat groeide uit tot een wielerzaak die tot ver buiten Geffen nog steeds bekend staat en de naam van de oprichter heeft gehouden: Wielerhuis de Meulenreek.  Oud-renners Menno Vink en Werner Joosten zijn de huidige eigenaars. Ad woont inmiddels al weer jaren in Zuid-Limburg en kwam enkele jaren geleden nog in de publiciteit door zijn deelname aan een TV-programma waarin vroegere liefdes werden opgezocht.

“In de tijd dat mijn broer Engelbert bij de amateurs reed kwam hij niet zo vaak aan de start in de criteriums in district Midden-Brabant. Als ik als supporter meeging naar de koersen in die regio was het vaak Ad die aan de micro stond. Via een bevriende wielerverzamelaar kreeg ik vorig jaar de vraag of ik zijn uitgebreide wielerarchief wilde overnemen. Helaas had ik daar de ruimte niet voor.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid