Foto
Foto
Foto

AFSCHEID VAN “DE KARST”

9 oktober 2022


AFSCHEID VAN “DE KARST”

9 oktober 2022

Terwijl ik de opgenomen beelden van de “Koers van de vallende bladeren” aan het bekijken ben heb ik wat persoonlijke herinneringen aan Gerben Karstens aan het computerscherm toevertrouwd. Gisteren werd namelijk bekend gemaakt dat de “Karst” op 80-jarige leeftijd aan de gevolgen van een herseninfarct is overleden. In 1969 kwam hij nog als eerste over de aankomstlijn in de Giro di Lombardia, terwijl de Leidse notariszoon datzelfde tweemaal herhaalde in Parijs-Tours. Beide klassiekers die dit weekend verreden worden. In de profrondes in onze regio zag ik hem als tiener regelmatig als één van de meest opvallende coureurs in actie. Mijn eerste persoonlijke herinnering aan hem dateert van 2016 toen ik hem mocht interviewen tijdens een sponsoravond van wielervereniging Breda. Daar sprak hij ook over zijn veertien ritzeges in de Vuelta, de zes etappeoverwinningen in de Tour en die ene ritzege in de Giro op de Milaanse Vigorellibaan. Omdat Gerben leek te twijfelen of ik me die laatste overwinning nog kon herinneren stuurde hij per mail ’s avonds nog een foto van die sprint. In de daaropvolgende jaren raakten we regelmatig met hem in gesprek tijdens de borrel na afloop van Veenendaal-Veenendaal. Hij gaf me daar ongevraagd feedback: de “Karst” was wel te spreken over mijn wielerkennis maar vond dat ik toch (iets) te rap mijn commentaar leverde aan de micro…
Op deze zonnige herfstdag staan we met de broers en zussen ook stil bij het overlijden van “ons pap” vandaag vijf jaar geleden. De onuitwisbare herinneringen aan hem blijven we koesteren.
(Foto: In gesprek met Gerben Karstens tijdens de sponsoravond in Breda in oktober 2016.) 

 

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid