Foto
Foto
Foto

ALEID KLOMPMAKER

1 april 2000


Aleid Klompmaker (1996)  komt uit een sportief gezin. Zowel opa Jan als vader André waren bekend door hun prestaties in de schaatssport. Zoon Aleid is zowel in het schaatsen, het skeeleren als in de wielersport actief. In 2016 werd hij nationaal kampioen marathonschaatsen op natuurijs bij de junioren. De sportieve duizendpoot is opgegroeid in Oosterwolde waar ook “Dolle”Dries van Wijhe vandaan komt. Enkele jaren geleden heeft Aleid ook de KNWU-jurycursus gevolgd en is sindsdien een veel gevraagde wielerspeaker en evenementenspeaker. Samen met zijn vader is hij werkzaam in hun rijwielzaak in Elburg. In verband met zijn geloofsovertuiging is hij op zondag niet beschikbaar als speaker. Een andere passie van hem is het bespelen van kerkorgels. Vooral in de Veluweregio is zijn stemgeluid aan de micro regelmatig te horen.

“Van collega-speakers hoor je wel eens dat er in andere regio’s jonge talentvolle speakers hun hobby uitoefenen. Eén daarvan is ongetwijfeld Aleid Klompmaker. Ook doet hij regelmatig (en met veel passie) vanaf de motor verslag van de koersen.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid