Foto
Foto
Foto

ANDRE GELENS

1 april 2000


In het begin van de jaren negentig startte André Gelens uit Hazerswoude-Rijndijk als KNWU-jurylid. In de loop der jaren heeft hij verschillende functies verricht als jurylid. Als wedstrijdleider, assistent en achterop de motor als ordonnans vooral in de nationale klassiekers. André, werkzaam bij Conexxion, werd in 2015 door de districtsconsul van Zuid-Holland onderscheiden met het Zilveren Wiel van de KNWU omdat hij een kwart eeuw jurylid was. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse wieleronde in zijn vroegere woonplaats Dordrecht. Na het stoppen van Mels de Kievit (die later weer terugkeerde als speaker) werd André zijn opvolger. Bij veel criteria in de regio heeft hij de afgelopen jaren de microfoon gehanteerd. Ook zijn zoon Kevin (ex-coureur) is in de voetsporen getreden van zijn vader maar ambieert andere juryfuncties in het nationale werk.

“In de jaren negentig kwam ik André regelmatig tegen in de nationale klassiekers. Ik had hem jarenlang niet ontmoet toen ik hem in de ZHE-Tour in Spijkenisse weer mocht begroeten.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid