Foto
Foto
Foto

ANTHONY McGROSSAN (GBR)

1 april 2000


De professionele wielerpresentator Anthony McGrossan uit het Britse Southampton zag in 1982 het WK in Goodwood en was direct in de ban van de wielersport. Hij was als tiener zelf actief op de racefiets. Toen de door zijn vader georganiseerde lokale wielerwedstrijd zonder speaker kwam te zitten pakte de jonge Anthony de microfoon. Met succes want inmiddels is hij vanaf 2002 een bekende stem bij de internationale topkoersen. Tijdens de Olympische Spelen in Rio en London, vanaf 2012 als Engelstalige speaker in de Giro, in de Ronde van Lombardije en Milaan-San Remo en tijdens diverse WK’s was hij de omroeper. Daarnaast verzorgt hij regelmatig het commentaar bij de wielerwedstrijden op TV. Hij is ook de oprichter van Cyclevox en Voxwomen het online videokanaal als promotie voor het vrouwenwielrennen.

“In de lift van het Maastrichtse hotel tijdens de WK van 2012 heb ik kort gesproken met Anthony. Ik kende zijn gezicht en stemgeluid ook van de live-streams van de UCI. Zijn presentaties zijn onderverdeeld in 60% werk als speaker tijdens de wedstrijden en 40% voor het live-commentaar op TV.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid