Foto
Foto
Foto

BEN ROESINK

1 april 2000


Ben Roesink woonde als vrijgezel met zijn broers en zussen op een kleine boerderij in de buurtschap Azelo in de toenmalige gemeente Ambt-Delden. Ruim veertig jaar was hij als jurylid betrokken bij de wielerwedstrijden en het marathonschaatsen. Het meest bekend was hij als wielerspeaker die vóór de komst van het internet al de uitslagen verzamelde van de renners. Een aimabel man die als boekhouder na een reorganisatie noodgedwongen zonder werk kwam en zich volop met zijn hobbies bezig hield. De Twent beschikte niet over een rijbewijs maar dat weerhield hem er niet van om in de grote nationale koersen het commentaar te verzorgen. Eén van de hoogtepunten was daarbij het EK mountainbike in 2000 in Rhenen. Na een kortstondig ziekbed overleed hij op 64-jarige leeftijd in de herfst van datzelfde jaar. Zijn omvangrijke archief is helaas na zijn overlijden niet meer bewaard gebleven.

“Mijn eerste en enige kennismaking met Ben was toevallig ook het laatste grote evenement waar hij de microfoon hanteerde: het EK mountainbike in Rhenen. Door de organisatie werden de speakers op dezelfde hotelkamer ingedeeld. Ben had zijn administratie voor dat weekend in een grote plastic tas van Albert Heijn gestopt.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid