Foto
Foto
Foto

BERT HOEDEMAKERS

1 april 2000


Bert Hoedemakers (70) uit Veghel begon zijn sportloopbaan als voetballer. Na een fikse blessure verruilde hij op 26-jarige leeftijd de groene mat voor de racefiets. Zijn oom Harrie was in de jaren vijftig een gevierd amateurwielrenner. Bert begon als liefhebber bij de Windmolens maar boekte zijn grootste successen bij de NWB in de geel-witte kleuren  van de legendarische VIVO-ploeg. In combinatie met zijn dagelijkse werk bij de politie. Ook hield hij zich druk bezig met de begeleiding van zijn zoons Tom en Berry die beiden bij de beroepsrenners reden. In de jaren negentig besloot Bert na zijn actieve wielerloopbaan een KNWU-jurylicentie aan te vragen en stond hij jarenlang aan de micro bij de koersen in Oost-Brabant. We zagen hem eveneens op de motor in actie in de nationale klassiekers. Als lid van toerclub WTC Zijtaart houdt hij nog steeds zijn conditie op peil.

“Ik kende Bert vooral uit zijn periode toen hij o.m. in de Omloop der Peel in mijn huidige woonplaats aan de start kwam. Zijn overstap naar de jury betekende voor mij een hernieuwde kennismaking. Het is altijd een verademing om met hem over de wielersport te kunnen “buurten.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid