Foto
Foto
Foto

BERT VAN GILS

1 april 2000


Een markante verschijning in de Zeeuwse wielersport was zeker Bert van Gils die in de zomer van 2016 op 68-jarige leeftijd plotseling overleed. Op jeugdige leeftijd voetbalde hij bij de plaatselijke voetbalclub in Vlissingen waar hij jarenlang nog verschillende functies heeft uitgeoefend. Toen zijn zoon Randy na een gesprek met een ouder van een fietsende zoon op de camping in Valkenburg wilde gaan wielrennen zette Bert zich volop in voor de jeugdwielersport. Voetbal bleef zijn liefde maar de wielersport werd zijn passie. In het bestuur van de vereniging Theo Middelkamp maar ook binnen het district Zeeland. Als speaker in de Zeeuwse koersen stond hij bekend om zijn feitenkennis en het herkennen van verre afstand van de renners. Voor zijn vele verdiensten voor de wielersport in Zeeland werd de veel te vroeg overleden Bert tweemaal geëerd met de Patrick Tolhoek-Trofee.

“Toen ik enkele jaren geleden als speaker in de Omloop van Borssele voor vrouwen aanwezig was zorgde Bert voor de verslaggeving bij de junior-vrouwen. Hij herinnerde zich nog dat hij mij in de jaren tachtig voor het eerst aan de micro bezig zag tijdens de Buitenlust Jeugdtoer in Griendtsveen.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid