Foto
Foto
Foto

CHARLY SCHLOTT (ZWI)

1 april 2000


Een wielerspeaker rmet een lange staat van dienst die maar liefst 45 keer het commentaar verzorgde bij een Wereldkampioenschap op de weg, op de baan of in het veld. In 1956 kreeg Charly Schlott voor het eerst de microfoon in handen bij een wedstrijd waar hij zelf als renner nog aan had deelgenomen. Meer dan een kwart eeuw (tot 2001) werd de Zwitser door de UCI aangewezen als speaker tijdens de mondiale titelstrijd. Een talenkenner (met een Franse moeder en een Italiaanse tante) die vloeiend de volgende talen sprak: Duits, Frans, Engels, Italiaans en een beetje Spaans. Een hoogtepunt van zijn loopbaan als microfonist waren in 1986 de Olympische Spelen in Los Angeles. Zijn doorrookte sonore stem was ook bijna veertig jaar te horen in het Hallenstadion in Zürich tijdens de jaarlijkse Zesdaagse. Charly was in dienst van de Zwitserse wielerbond waar hij de belangen van de renners vertegenwoordigde. In de herfst van 2019 overleed Charly Schlott op 84-jarige leeftijd.

“Bij de wereldkampioenschappen die ik in de jaren tachtig en negentig bezocht viel mij direct het vakmanschap van de Zwitserse speaker op. Ook van zijn uitgebreide talenkennis heb ik geprobeerd het een en ander over te nemen. Een groot voorbeeld voor mij.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid