Foto
Foto
Foto

COR RIJPMA

1 april 2000


De in Diepenveen geboren Fries uit Oldeholtpade zette zijn eerste schreden op het presentatievak als DJ en presentator bij een lokale omroep. In 1994 volgde Cor Rijpma de KNWU-jurycursus en een jaar later maakte hij zijn debuut als wielerspeaker. Ook verzorgde hij in die periode regelmatig het commentaar bij schaatsmarathons en skeelerwedstrijden. Zijn mooiste herinnering stamt uit die periode: zijn presentatie tijdens de Elfstedentocht-doorkomst in Dokkum (1997) leverde hem in de pers de titel “Stem van het Noorden” op. Zijn zoons Coen en Bart gingen wielrennen zodat hij nog hechter bij de wielersport betrokken raakte. Ook als ploegleider en presentator tijdens ploegenvoorstellingen. Cor (1959) was een van Nederlands jongste gevangenisbewaarders en heeft een eigen bedrijf opgezet Aubisque voor de  nazorg van ex-gedetineerden. Jarenlang was vooral als speaker actief in de noordelijke koersen.

“In Cor heb je altijd een prettige gesprekspartner die geïnteresseerd is in de mensen die dezelfde (wieler)passie met hem delen. Hij stond ook met veel enthousiasme in de regionale criteria aan de micro. Dat enthousiasme zie je ook bij zijn ploegleiderschap bij de NWV Groningen.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid