Foto
Foto
Foto

COR WIJDENES

1 april 2000


Eén van de meest bekende Nederlandse wielerspeakers uit de historie is ongetwijfeld Cor Wijdenes. Hij werd in 1919 geboren in het Noord-Hollandse Ouderkerk. Zelf was hij in zijn jonge jaren ook actief op de racefiets. Zijn eerste en enige profzege boekte hij in 1943. Na zijn verhuizing naar Eindhoven werd hij lid van de RTC Wilhelmina. De vereniging waar hij later ook voorzitter van werd. Na een zware val besloot hij om jurylid te worden. Toen er geen omroeper aanwezig was bij de ronde van Mierlo kreeg hij de microfoon in handen. In de 29 jaar als speaker waren de WK’s in eigen land (Heerlen en Valkenburg) en de NK’s de hoogtepunten. In 1979 nam hij op 60-jarige leeftijd in de profronde van Leende afscheid als speaker. Cor Wijdenes overleed op de gezegende leeftijd van 90 jaar in de herfst van 2009.

“Toen ik als jonge tiener naar de criteria in de regio fietste luisterde ik ademloos naar de verslaggeving van mijn grote voorbeeld Cor Wijdenes. Waar anderen graag wielrenner wilde worden droomde ik van een toekomst als wielerspeaker. Toen ik hem bij een jubileumbijeenkomst in Gerwen mocht interviewen was dat voor mij een grote eer.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid